NAJLUĐA SPORTSKA PRIČA GODINE: / S kauča završio na utakmici

Image

Santino Vasquez je definitivno najgori igrač koji je ikad završio u NHL-u, a nevjerojatan splet okolnosti doveo je tog propalog hokejaša do jednodnevnog angažmana za New York Rangerse.

18.12.2015.
17:51
VOYO logo

Santinu je Božić definitivno došao tjedan dana ranije. Radi se o propalom 26-godišnjem vrataru koji je prošle sezone odigrao samo par minuta (i primio sedam golova) u nižerazrednoj sveučilišnoj ligi (NCAA Div III), ali je čovjek imao neviđenu sreću da živi blizu dvorane Minnesota Wilda. U noći sa četvrtka na petak Minnesota je dočekala NY Rangerse, a gostima se tijekom prve trećine ozlijedio vratar Antti Raanta. Čovjek je inače pričuva legendarnom Henriku Lundquistu, ali Rangersi su planirali te večeri odmoriti prvog vratara. No, Šveđanin je tijekom prve trećine morao na posao. I sve molitve stručnog stožera, igrača i navijača kluba iz najvećeg grada SAD-a su bile usmjerene na samo jednu stvar - samo neka Lundquist ostane zdrav.

Gledao utakmicu na TV-u

Kako naći novog golmana na gostovanju? Lako. Jedan od trenera Minnesote je rekao gostima da njegov prijatelj Santino Vasquez živi dvije minute od dvorane i da ima golmanskog iskustva s faksa. Nazvali su ga na mobitel, a on je kod kuće gledao utakmicu na malom ekranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije ga trebalo nagovarati, jedinstvenu životnu prigodu nije želio propustiti, sjeo je u automobil, dojurio u dvoranu i ekspresno potpisao jednodnevni ugovor s Rangersima. Oružar mu je naštampao dres i dali su mu da navuče golmansku opremu za preostale dvije trećine. Nažalost po Santina, nije utakmicu pratio s klupe, već se morao zagrijavati u svlačionici, za svaki slučaj...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom po Rangerse, nije bilo potrebe da zaigra, iako je u jednom trenutku Lundquist zaustavio pločicu zaustavio glavom (kacigom) i utakmica se nakratko prekinula. Vasquezu je ipak ostala priča koju će ispričati unucima. Na jedan dan je bio član slavnih Rangersa, čovjek se upisao u zapisnik, poklonili su mu par dresova s njegovim prezimenom, upoznao je NHL zvijezde i još su mu platili 500 dolara za taj dan...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo