Najbolji strijelac Medvjeda 'pobjegao' iz Zagreba!

Medveščak je ostao bez najboljeg strijelca iz posljednje dvije sezone. Ryan Kinasewich će i dalje dolaziti u Zagreb, ali u dresu Red Bull Salzburga.

10.5.2012.
8:40
VOYO logo

Kanađanin s hrvatskom putovnicom odigrao je 112 utakmica za Medvjede i ostvario 124 boda. Točnije 58 golova i 66 asistencija.

Očito za njega nije bilo mjesta u viziji trenera Martyja Raymonda koji je rekao da sljedeće sezone 'puca' samo na naslov prvaka i kako želi se okružiti karakternim igračima koji to mogu i ostvariti na ledu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez najboljeg strijelca baš i neće to ići tako lako, ali 28-godišnji Kinasewich i nije se dokazao kao igrač koji će donijeti trofej u Dom sportova. Obje sezone u doigravanju bi 'nestao' s leda, zabio je ukupno tri gola u playoffu što je preslab učinak za prvog strijelca.

"Žao nam je da igrač odlazi iz Zagreba, no razumijemo njegovu želju za profesionalnim napretkom. Na žalost, obzirom na budžete kojima raspolažemo, a koje kreiramo isključivo sami uz pomoć svojih sponzora i vlastitih prihoda, jednostavno nismo bili u mogućnosti odgovoriti na protuponudu drugoga kluba", izjavio je glasnogovornik Medveščaka Ranko Vučinić i dodao. "Trenutno razmatramo mogućnosti i dogovaramo uvjete kako bi igrač unatoč odlasku u novi klub ostvario pravo igranja za hokejašku reprezentaciju Hrvatske."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kinasewichev odlazak baš i nije u duhu jačanja hrvatske reprezentacije s kojom se vole pohvaliti u Medveščaku. Igrač je ispunio potrebne kriterije za nastup za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu sljedeće sezone, ali već smo i na Hećimovićevom primjeru vidjeli da igrači čim napuste Zagreb i izgube volju za nastupom za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo