MNOGI NISU NITI SVJESNI ŠTO JE SANDRA UPRAVO NAPRAVILA: / Znate li zašto je baš ova bronca toliko važna za njezinu karijeru?

Image
Foto: Profimedia

Ova je bronca itekako bila važna u Sandrinoj karijeri

4.10.2019.
22:23
Profimedia
VOYO logo

Najbolja hrvatska diskašica, zlatna olimpijka, dvostruka svjetska i peterostruka europska prvakinja, Sandra Perković nije uspjela obraniti naslov svjetske prvakinje u bacanju diska osvojen prije dvije godine u Londonu, ali je u na stadionu Khalifa u Dohi upotpunila kolekciju odličja sa svjetskih prvenstava osvojivši brončanu medalju hicem od 66,72 metara ostvarenim u prvoj seriji finala, dok su zlato i srebro osvojile Kubanke Yaime Perez i Denia Caballero.

Yaime Perez je dokazala da je najbolja bacačica u ovoj sezoni i po prvi put u karijeri osvojila je odličje na najvećim natjecanjima, svjetskim prvenstvima i olimpijskim igrama. Ona je pobjednički hitac od 69,17 metara bacila u petoj seriji, nakon što joj je nakratko vodstvo preuzela sunarodnjakinja Denia Caballero hicem od 68,44 metara u četvrtoj seriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dirk Waem / Zuma Press / Profimedia

September 6, 2019, Brussels, Belgium: Croatian Sandra Perkovic pictured in action during the 2019 edition of the AG Insurance Memorial Van Damme IAAF Diamond League athletics meeting, Friday 06 September 2019 in Brussels., Image: 469467294, License: Rights-managed, Restrictions: * Belgium, France, Germany, Luxembourg and Netherlands Rights OUT *, Model Release: no, Credit line:

Podbacila u završnici

Nažalost, Sandra Perković je nakon vrlo dobrog otvaranja, imala lošiji pokušaj u drugoj seriji (62,39 m), a u trećoj je nagovijestila da bi se mogla upustiti u borbu s Kubankama, kad je njezin disk opet odletio preko 66 metara (66,19 m).

No, u preostale tri serije najbolja svjetska bacačica diska u posljednjem desetljeću nije uspjela ostvariti daljine kojima je osvajala najsjajnija odličja na najvećim natjecanjima. U četvrtoj i petoj seriji je podbacila te zbog toga namjerno prestupila, da bi u šestoj seriji njezin disk završio u zaštitnoj mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

03.09.2019., SRC Mladost, Zagreb - IAAF World Challenge Zagreb 2019. - 69. memorijal Borisa Hanzekovica. Sandra Perkovic Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Treća u povijesti kojoj je to uspjelo

Međutim, ova je bronca itekako bila važna u Sandrinoj karijeri. Četvrtom medaljom na svjetskim prvenstvima Sandra Perković je postala tek trećom bacačicom diska kojoj je to pošlo za rukom. Svjetskom prvakinjom je bila u Moskvi 2013. i u Londonu 2017. godine, a u Pekingu 2015. osvojila srebro.

Uz četiri odličja na svjetskim prvenstvima, Perković je aktualna dvostruka olimpijska pobjednica i peterostruka europska prvakinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo