KREĆE FORMULA 1 SAMO ZA ŽENE? / Ideja postoji i razrađuje se, a realizirat bi se trebala u ljeto 2019. godine

Image
Foto: Screenshot

Ideja je sljedeća – najbolje vozačice svijeta trebale bi se okupiti na istom mjestu i odraditi natjecanje koje bi sadržavalo šest utrka. Raspoređene bi one bile u ljetnim mjesecima 2019.

30.11.2017.
9:29
Screenshot
VOYO logo

Iza ideje stoji jedna tvrtka sa sjedištem u Londonu iz koje se zasad jedino može čuti da podrobnijih informacija nema niti će ih biti u nadolazećim mjesecima jer radi se na istraživanjima i planiranju strategije nečega što kreće od same nule.

Opet, sama ideja nije revolucionarna niti ju svi podržavaju, podsjeća Sky Sports. Takvu je imao i nekadašnji čelnik Formule 1 Bernie Ecclestone koji je zagovarao ideju prvenstva vozačica koje bi se natjecale u Grand Prix vikendima. Navodno su neke vozačice kojima je pristupljeno s idejom izjavile da su skeptične jer bi takvo natjecanje moglo potkopati njihovu poziciju unutar samog sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lella Lombardi i Maria Teresa de Filippis jedine su vozačice koje su se natjecale u utrkama Formule 1. Lombardi je na Velikoj nagradi Španjolske 1975. godine osvojila pola boda. Prije tri godine u bolidu Formule 1 sjedila je i Susie Wolff, posljednja žena za upravljačem u elitnom automobilističkom natjecanju. Odradila je nekoliko testnih vožnji i treninga za Williamsovu momčad.

Nažalost, sjećanja su još svježa na Mariju de Villotu koja je testirajući za Marussijinu momčad 2012. godine doživjela nesreću u kojoj je doživjela teške ozljede i izgubila desno oko i osjetila mirisa i okusa. Bolnicu je napustila nakon sedamnaest dana. Umrla je 11. listopada 2013. godine, točno godinu dana nakon prvog pojavljivanja u javnosti poslije nesreće. Uzrok smrti bio je kardiogeni šok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo