Odlično pojačanje! Veliki blagdanski poklon navijačima Medveščaka!

Francouis Bouchard trebao bi biti novi ljubimac navijača u Domu sportova.

18.12.2012.
12:52
VOYO logo

Francois Bouchard je novi hokejaš Medveščaka! Kanađanin bi trebao biti svojevrsna zamjena i za Dustina Jeffreya i Toma Zanoškog. Bouchard (24) je bio velika nada Washington Capitalsa, ali u njegov hokejaški razvoj nije išao kako su se nadali njegovi NHL poslodavci.

Kao najbolji strijelac ponajbolje juniorske lige svijeta (QMJHL)izabran je kao 35. na Draftu 2006. od Capsa, ali dalje od njihove AHL filijale (Hershey Bears) nije dogurao. Zapravo, može se reći da su s njim Capitalsi pogriješili, jer su odabirom Boucharda propustili neke od današnjih NHL zvijezda - Milana Lucica, Nikolaja Kulemina, Artema Anisimova, Brada Marchanda...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo četiri sezone je proveo u Hersheyju (jednom i osvojio naslov), da bi ga u studenom 2011. 'tradeali' za Tomasa Kundrateka iz New York Rangersa. Karijeru je ove sezone započeo u ECHL-u, a na poziv Martyja Raymonda dojurio je u Zagreb po novi izazov u karijeri. Skauti ga opisuju kao razigravača s odličnim pregledom igre i 'nosom' za gol i dobrim šutom. Isto tako ističu da nije uspio na najvišoj razini jer klizanje mu nije na NHL razini, da je imao 'crne rupe' u igri, te kako mu nedostaje u čvrstine u igri. Kako se to odnosi za NHL standarde, prema opisanom, Bouchard bi trebao biti jedna od zvijezda lige. Uz to, ako treba, može i baciti rukavice i šakama riješiti probleme na ledu. Francois je i 'crna ovca' obitelji, mlađi brat Pierre-Marc igra za Minnesotu, a bratić P.A. Parenteau član je NY Islandersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo