JE LI TO RJEŠENJE? / Britanska legenda ima novu ideju u borbi protiv dopinga

Image
Foto: AFP
13.8.2015.
13:51
AFP
VOYO logo

Coe smatra da bi takva agencija olakšala posao Svjetskoj antidopinškoj agenciji (WADA) i nacionalnim atletskim savezima.

"Za veliki broj saveza borba protiv dopinga je teret koji dosta stoji. Mediji, a u tome imaju pravo, često se pitaju zašto između otkrivanja pozitivnih uzoraka i izricanja sankcija prođe toliko vremena. Izrazito je važno ukloniti i najmanju sumnju u sukob interesa", izjavio je Coe, dvostruki olimpijski prvak na 1.500 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Coe i Bubka kandidati za predsjednika

Lord Coe i bivši ukrajinski skakač s motkom Sergej Bubka, šesterostruki svjetski prvak, dva su kandidata koji bi mogli na čelu IAAF-a zamijeniti Laminea Diacka, sadašnjeg predsjednika. Izbori će se održati 19. kolovoza u Pekingu.

Nedavno su Sunday Times i njemačka televizijska postaja ARD objavili informacije na temelju kojih je dovedena u pitanje trećina medalja osvojenih na svjetskim prvenstvima i olimpijskim igrama između 2001. i 2012. zbog sumnjivih rezultata dopinških testova. Oba se medija pozivaju na 12.000 ispitanih uzoraka, a navodno najviše sumnjivih rezultata imaju Rusija i Kenija. Cijela je priča izazvala veliku buru, posebno s obzirom da se od 22. do 30. kolovoza u Pekingu održava Svjetsko prvenstvo u atletici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo