[VIDEO] JANICA BEZ ŠTAPA, IVIČINIH PET STOTINKI, ANINA UTRKA ŽIVOTA: / Ovo su trenuci koji su izazvali najviše emocija na Sljemenu

Image
Foto: PIXSELL/Screenshot

Kostelići su tijekom prijašnjih godina izazivali kod sljemenskih navijača najviše emocija, zablistala je jednom i Ana Jelušić.

3.1.2018.
10:13
PIXSELL/Screenshot
VOYO logo

Najbolje svjetske skijašice i skijaši još su jednom 'okupirali' Zagreb - na redu je 12. izdanje Snježne kraljice. Dvanaesto kad su u pitanju skijašice, njihovi muški kolege su nešto kasnije stigli u hrvatsku metropolu tako da će se u četvrtak deveti put spustiti niz sljemensku stazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će ovo prva Snježna kraljica u kojoj ni Janica ni Ivica Kostelić neće biti u ulozi natjecatelja. Kostelići su tijekom prijašnjih godina izazivali kod sljemenskih navijača najviše emocija, zablistala je jednom i Ana Jelušić, a mi vas u nastavku podsjećamo na trenutke koji su se najviše urezali u pamćenje.

Janica bez štapa

Godinu dana nakon što je na premijernoj sljemenskoj utrci pala i ostavila u nevjerici tisuće navijača, Janica Kostelić je odskijala jednu od utrka koju će najviše pamtiti u svojoj bogatoj karijeri. I ona i njezini obožavatelji. Poslije nešto slabijeg nastupa u prvoj vožnji, hrvatska je skijašica krenula na sve ili ništa u drugoj, ali već na samom startu je ostala bez rukavice i štapa. Nije, međutim, htjela odustati, odradila je vožnju do kraja i još jednom ostavila sve bez teksta. Rukom je udarala u kolce i trpjela velike bolove, ali je unatoč tome u cilj ušla s čak 1.90 sekundi prednosti. Na kraju je osvojila nevjerojatno treće mjesto, ali je nedvojbeno bila prva priča te utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anina utrka života

Svega nekoliko mjeseci nakon utrke bez štapa Janica je okončala karijeru, ali Hrvatska je i 2007. imala predstavnicu na postolju. Ana Jelušić je odskijala utrku života i osvojila drugo mjesto iza nedodirljive Marlies Schild. Do kraja karijere joj je to ostao najbolji rezultat u utrkama Svjetskog kupa, a ujedno se radi i o najboljem rezultatu hrvatskog ženskog skijanja na Snježnoj kraljici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica bacio 20.000 navijača u delirij

U veljači 2008. na Sljeme su prvi put došli i skijaši. Pritisak na Ivici Kosteliću je bio ogroman, a on nije razočarao oko 20.000 navijača. Nije uspio pobijediti, ali i drugo mjesto iza Marija Matta je bilo dovoljno za veliku euforiju i slavlje na brdu iznad Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesretnih pet stotinki

Ivici je jedna od najvećih želja bila ostvariti pobjedu u svome 'dvorištu', na brdu na kojem je napravio prve skijaške zavoje. Želja mu se ipak nije ispunila, a najbliži je tome bio 2009. godine kada je odradio sjajnu drugu vožnju, ali to nije bilo dovoljno za trijumf. Za pobjednikom Jean-Baptisteom Grangeom je zaostao minimalnih pet stotinki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I treći put - drugi

Godinu dana kasnije Ivici se dogodilo isto što i Janici na premijernoj utrci - promašio je vrata i odustao. No, već 2011. se vratio na pobjedničko postolje, ponovno na drugu stepenicu. Opet je bilo gusto, a ovaj je put Kostelić zaostao deset stotinki za Andreom Myhrerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo