IZNAD SVIH - DUBRAVA: / Zagrebačkom kvartu u leđa gledaju Švedska, Danska, Turska, Češka...

Image
Foto: AFP

Hrvatske medalje s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru posebno se glasno ovih dana slave u zagrebačkoj Dubravi. Čak troje naših medaljaša iz ove su četvrti.

17.8.2016.
16:52
AFP
VOYO logo

Sandra Perković već nas je navikla na uspjehe, donijela je zlato u Dubravu i prije četiri godine iz Londona, ali ovaj zagrebački kvart dobio je posljednjih dana još dva heroja. Strijelac Josip Glasnović je zaslužan je za prvo hrvatsko odličje na Igrama u Riju, osvojio je zlato u trapu, a u obiteljskoj kući u Dubravi se danima slavilo. Četiri godine ranije je, inače, u Londonu nastupio njegov stariji brat Anton koji je bio peti u finalu iste discipline, a ne treba zaboraviti ni tekvondašicu Martinu Zubčić koja je u Pekingu 2008. bila brončana.

'Ima nešto u toj Dubravi'

U utorak je još jednu medalju Dubravi donio boksač Filip Hrgović koji se plasirao u polufinale u superteškoj kategoriji i tako osigurao najmanje broncu. Njegova je kuća, doduše, preko 'granice' - u Sesvetama - ali on čitavu karijeru trenira u Dubravi, pa se i sam smatra sportašem iz te četvrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očito ima nešto u toj Dubravi. Daj Bože da svih nas pet iz Dubrave, kako je Sandra rekla, osvojimo medalje", rekao je Hrgović prije početka natjecanja u Riju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A spomenuta Sandra je prva heroina Dubrave. U utorak je u dramatičnom finalu bacanja diska obranila zlato iz Londona i to sa samo jedinm uspješnim hicem. Jednim, ali itekako vrijednim.

'Vjetar koji nas gura naprijed'

"Ima nešto u toj Dubravi, nadam se da je to vjetar koji nas gura naprijed. Ima nas pet u Riju, ja garantiram da će biti… pa možda, pet medalja", rekla je Sandra prije puta u Rio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri medalje su već stigle u Dubravu, a preostale dvije koje je spomenula Sandra, mogli bi donijeti Manuel Štrlek kao član rukometne reprezentacije, te skakačica u vis Ana Šimić čiji izgledi, doduše, nisu preveliki, ali ipak postoje. No, već sada je Dubrava u Riju ima više zlata od, primjerice, Švedske, Danske, Češke, Turske, Norveške, Portugala... Definitivno kvart velikih sportaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo