IZGUBILE I VATERPOLISTICE: / Zabile su svjetskim prvakinjama tri gola!

Image

Jutro nakon debakla naših vaterpolista protiv Srbije u bazen beogradske Kombank Arene su skočile i hrvatske vaterpolistice i očekivano izgubile od svjetskih i europskih prvakinja Španjolki s 3-29.

11.1.2016.
12:21
VOYO logo

Ništa čudno i neobično, našim vaterpolisticama je ovo drugi nastup i peta utakmica u povijesti na EP-ima. U prethodne četiri imaju gol razliku 17-102, tako da je ovaj poraz jest najveći u povijesti (dvaput su dosad izgubile s 25 razlike), ali nije nimalo bolan kao debakl vaterpolista protiv Srbije. Pričati što se događalo dvoboju mačke i miša nema smisla, jer su Španjolke kvalitetom svjetlosnim godinama ispred naše mlade ekipe.

Izbornik Nikša Savin u sastavu ima juniorke i kadetkinje i djevojkama je ovo ogromna škola. Treba reći da je igra naših cura imala glavu i rep, disciplinirano su tijekom cijele utakmice odigrati svoje akcije, nije bilo raspada sistema u igri ali protiv ovako jakih suparnica nije bilo nikako moguće ostvariti zamišljeno. U karijeri mnoge nisu ni bile u bazenu nasuprot tako jakim suparnicama. Solidno su i izdržale tempo koje su nametnule Španjolke, Savin je u par navrata nakon dobrih reakcija u obrani morao zvati 'time-out', da bi se njegove cure malo odmorile i postavile u napadu. Šteta je samo što nisu uspjele koji put više dobaciti loptu na centra...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu protiv Italije

Bez ljevorukih igračica, nemoguća misija bila je još teža. Španjolke su se povlačile u zonu cijelo vrijeme, puštale malo djevojke s desne strane koje su pucale 'krivom' rukom iz skraćenog kuta. Treba istaknuti da su suparnice zabile osam golova iz kontri (pokoji ipak previše), a vratnica definitivno nije bila saveznik naših cura. Čak šest puta su one pogađale okvir gola.

Ostat će zapisano kako su golove za Hrvatsku postigle Emmi Miljković, Petra Županić i Ivana Butić, dok je vratarica Aleksandra Ratković upisala četiri obrane. Nisu ni bile najgore prvog dana ženskog EP, Grkinje su pregazile Tursku s 29-0. U srijedu Hrvatice u 11 sati igraju protiv Talijanki, koje su snagom podjednake Španjolkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo