IZBORNIK TUCAK TRAŽIO DA SE VATERPOLISTI CIJEPE: / 'Poslali su mi mail da odakle mi to pravo i da je to čak i kazneno djelo'

Image
Foto: Profimedia

Hrvatsku reprezentaciju na turniru europskih kvalifikacija za završnicu Svjetske lige u mađarskom Debrecenu 8. siječnja u 16:45 sati u četvrtfinalnoj utakmici očekuje reprezentacija Crne Gore

5.1.2021.
21:17
Profimedia
VOYO logo

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak objavio je popis od 15 igrača koje vodi u mađarski grad Debrecen, na europski kvalifikacijski turnir Svjetske lige.

Od 19 igrača koliko ih se nalazi na pripremama, otpala su očekivano dvojica vratara - Marin Šparada i Ivan Marcelić, centar Luka Lončar, te vanjski Franko Lazić. Povratnik u reprezentaciju je Nikša Dobud, čovjek koji je četiri godine bio suspendiran jer nije htio ići na doping-test.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikome ništa nije zagarantirano tako ni meni , tu sam da dam sve od sebe i pokušam izboriti Olimpijske igre, zahvalan sam na toj prilici", rekao je Dobud u razgovoru za RTL pa dodao:

"Da vam netko da godinu dana da ne igrate a ne četiri mislite da je to to. Ali nakon nekog vremena sam nastavio i ispalo je najbolje za mene u toj situaciji", zaključio je Dobud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluke van svake pameti

Reprezentacija je fokusirana na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Rotterdamu u veljači, a vrijedit će rigorozna pravila. Ako tri osobe iz delegacije, bilo igrač ili član stručnog stožera budu pozitivne na koronavirus, reprezentacija je diskvalificirana s turnira, a to znači - nema Olimpijskih igara. Izbornik Tucak rješenje vidi u cijepljenju.

"Mi smo sportaši i naša je želja da se što prije cijepimo. Danas sam dobio iz središnjeg državnog ureda za sport mail od jednog gospodina da odakle meni pravo da je to čak i kazneno djelo da ja potičem na cijepljenje, ja nikoga ne potičem. Ne potičem. moja je želja i želja igrača da se mi cijepimo. Ukoliko je to garancija da mi dočekamo Rotterdam, ja bih se želio cijepiti", rekao je izbornik Tucak za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se kvalificiraju na Olimpijske igre, tamo će ih dočekati također pakleni ritam utakmica.

"Čeka nas 8 utakmica u 8 dana dakle to je još jedna u nizu odluka koje su van svake pameti, naravno da nemate pravo promjene igrača, ti ljudi koji su to donijeli odluku su bili vrhunski sportaši i znaju što znači igrat 8 utakmica u 8 dana", zaključio je izbornik Tucak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku reprezentaciju na turniru europskih kvalifikacija za završnicu Svjetske lige u mađarskom Debrecenu 8. siječnja u 16:45 sati u četvrtfinalnoj utakmici očekuje reprezentacija Crne Gore.

Pobjednik tog para u polufinalu će za suparnika imati boljeg iz ogleda

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo