Ivica preko noći ostao bez malog Globusa!

Posljednja utrka superveleslaloma na završnici u švicarskom Lenzerheideu otkazana je zbog lošeg vremena i kiše koja je preko noći uništila stazu.

17.3.2011.
9:56
VOYO logo

Posljednja utrka superveleslaloma na završnici u švicarskom Lenzerheideu otkazana je zbog lošeg vremena i kiše koja je preko noći uništila stazu. Stoga je Ivica Kostelić ostao bez prilike da napadne mali Kristalni globus u ovoj disciplini, ali je dobio i dan odmora više za konačni obračun u slalomu.

Ukupna pobjeda u superveleslalomu, nakon otkazane utrke, pripala je iskusnom domaćem skijašu Didieru Cucheu, koji je dan ranije osvojio i mali Kristalni globus u spustu. Sličan se stvar dogodila i kod skijašica. Lindsay Vonn je već ranije osigurala Super-G titulu, pa ju nije previše pogodio 'otkaz' zbog više sile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Kostelić je ukupnom pobjedom u Svjetskom kupu ostvario još jedan od svojih životnih ciljeva. Uz Ivicu će u posljednjim utrkama sezone biti i Janica, koja mu pruža veliku podršku, a najbolji skijaš Svjetskog kupa tvrdi da se ne bi puno toga promijenilo kada sestra sljedeće godine ne bi bila uz njega.

"Volio bih da bude uz mene, no ne bi se ništa dogodilo i kada je ne bi bilo. Pa veći dio karijere nastupao sam bez nje u blizini", kaže Ivica, kojem je Janica pojam psihološke dominacije u odnosu na suparnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nevjerojatno je kako se Anja Pärson bojala Janice. Nevjerojatno je da se na toj razini majstorstva netko nekoga može tako bojati. U sportu je taj psihološki faktor često na strani pobjednika."

Ima li Ivica dojam da se njega netko bojao nakon onih 999 bodova osvojenih u siječnju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada vidite da je netko superioran, u vašim očima nepobjediv, to vas ponekad obeshrabri."

Ako bi već mogao bez sestre, bi li mogao i bez oca trenera?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A ne, to ne bi išlo. To vam je kao s vagonima kada im otkvačite lokomotivu. Oni idu još neko vrijeme, ali usporavaju", tvrdi Kostelić.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo