BEZ DLAKE NA JEZIKU / Ivica Kostelić razotkrio veliku nepravdu koja je učinjena njegovu ocu: 'To baca drugačiju sjenu na ono što se dogodilo'

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Napisao je što se dogodilo na Olimpijskim igrama u Sočiju

3.1.2022.
14:57
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Dan prije sljemenske utrke na Instagramu se oglasio legendarni Ivica Kostelić. Sa sestrom Janicom i njihovim ocem Antom ima najveće zasluge što se utrka Svjetskog skijaškog kupa uopće održava u Hrvatskoj. Povod njegova javljanja je i dokumentarni film 'Pigmalionov efekt', koja se bavi obitelji Kostelić. Ono što je pak posebno inspiriralo Ivicu je odnos HOO prema Gipsu, odnosno događaju iz Sočija 2014.

Image
ČUJTE I POČUJTE /

Jeste li vidjeli što je napravio Kostelić? 'Ispričao sam i mojem Francuzu o Jean Michel Nicolieru. Da se ne zaboravi'

Image
ČUJTE I POČUJTE /

Jeste li vidjeli što je napravio Kostelić? 'Ispričao sam i mojem Francuzu o Jean Michel Nicolieru. Da se ne zaboravi'

"Na Olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine, Hrvatski olimpijski odbor je prema običaju izdao službenu brošuru u kojoj predstavlja svoje vodstvo, natjecatelje, trenere i prateće osoblje. U toj brošuri svoje mjesto su pronašli svi članovi hrvatske olimpijske momčadi, od predsjednika do fizioterapeuta pa čak i kuhara. Od cijele delegacije u brošuri je izostavljen samo jedan čovjek: Ante Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta mala zgoda možda bi nam mogla baciti nešto bolje svjetlo na naknadnu degradaciju tog čovjeka u trenerskoj kategorizaciji istog odbora, ali sasvim se sigurno dobro uklapa u priču o zagrebačkom dečku zvanom "Gips", koji je neke davne zime pješačio od Begunja do Zagreba nakon što je svu ušteđevinu potrošio za kupovinu jednog para skija u tvornici "Elan". Puno kasnije mi je ispričao da su naše olimpijske medalje bile vizija dečka koji je s parom skija na ramenu pješačio iz Begunja do Zagreba*.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dokumentarni film redateljice Ines Pletikos, kojeg ćete moći pogledati, prati posljednje sezone našeg tridesetogodišnjeg puta, ali uostalom, kao i cijela ta "pustolovna potraga za Gralom", priča je to ponajviše o mome ocu. Film je snimljen s mnogo duha i emocije pa gledatelj može bolje prodrijeti u višeslojnost priče i likova, a svjedočenja akterima bliskih ljudi nam otkrivaju puno nepoznatih zgoda koje vjerno sklapaju mozaik o Pigmalionu Anti Kosteliću.

Zato vam, prije no što pogledate film, preporučujem da provjerite što je to "Pigmalionov efekt".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

* Stigao je do mjesta Višnja gora gdje si je, nakon 80 kilometara pješačenja, uspio osigurati vožnju do Zagreba autostopom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo