Ivica Kostelić se javno 'poklonio' slovenskoj heroini

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić bio je zadovoljan odrađenim treningom spusta uoči super-kombinacije koja je na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju na rasporedu u petak.

12.2.2014.
18:22
VOYO logo

Kostelić je na današnjem treningu zauzeo 11. mjesto s 53 stotinke zaostatka za prvoplasiranim Austrijancem Otmarom Striedingerom. Natko Zrnčić-Dim je bio samo šest stotinki sporiji od Ivice što mu je donijelo 13. mjesto na treningu.

"Bilo je OK. Budući da je toplo, staza je bila nešto mekša nego prošli tjedan, ali to ne mijenja puno na stvari. Možda samo minimalno jer ima malo manje udaraca nego što je bilo prije tjedan dana", prokomentirao je Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se potom kratko i na zlatnu medalju Tine Maze u spustu. Slovenska skijašica je nakon utrke zahvalila upravo Ivici na savjetu i motivaciji.

"Drago mi je zbog Tine. Mislim da je ovim uspjehom zaokružila svoju karijeru."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amerikanka Kaitlyn Farrington osvojila je zlatnu medalju u snowboardu na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

U finalu discipline halfpipe, odnosno izvođenju akrobatskih figura u snježnom žlijebu, 24-godišnja Farrington je osvojila 91.75 bodova, čime ja nadmašila Australku Torah Bright (91.50), osvajačicu zlata u ovoj disciplini prije četiri godine u Vancouveru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treće mjesto i broncu osvojila je Amerikanka Kelly Clark (90.75), olimpijska pobjednica iz Salt Lake Cityja 2002. i brončana iz Vancouvera.

Spomenimo da hrvatska predstavnica Morena Makar nije prošla jutarnje kvalifikacije, a na koncu je zauzela 24. mjesto među 27 daskašica koje su sudjelovale u natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo