HRVAT ODUŠEVIO BEOGRAĐANE: / Jednim hicem moćno izborio plasman u finale! 'U životnoj sam formi, ludnica'

Image

Stipe Žunić plasirao se u finale bacanja kugle za što mu je bio potreban samo jedan hitac.

4.3.2017.
13:18
VOYO logo

Drugi je dan Europskog dvoranskog atletskog prvenstva u Beogradu, a kvalifikacije je sjajno odradio Stipe Žunić. Već u prvoj seriji kugla je letjela 20,52, odnosno 2 cm više od norme. Dobra je to najava za finale.

CENTIMETAR DO REKORDA: Ivan Horvat ostao bez odličja u Beogradu, Šimić uvjerljivo izborila finale visa

"Prvi put sam osjećao tremu, stvarno mi nije bilo svejedno! Bilo je super, sve je išlo prema planu. Ove godine još nisam bacio u prvom hicu 20,52, u životnoj sam formi, spreman na osobni rekord. I ostali su spremni, nisam to očekivao, baš su se svi razbacali. Statistički ovo je najjače dvoransko prvenstvo Europe u povijesti, što se tiče kvalifikacija, baš ludnica". kazao je Žunić i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne znam što ću sad do finala večeras, hoću li ići spavati ili ne'

"Ne znam što ću sad do finala večeras, hoću li ići spavati ili ne. Moj se režim u zadnje vrijeme skroz promijenio. Stvarno mi je teško odlučiti, na primjer u Riju sam napravio grešku što sam išao spavati između kvalifikacija i finala, probudio sam se sav nikakav. Prije dvije godine u Zuerichu sam otišao spavati, pa sam navečer bio odličan u finalu. Zaista ne znam....mislim da mi je bolje ostati budan, napraviti hladnu kupku i veseliti se finalu", izjavio je Stipe nakon kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš drugi bacač Filip Mihaljević tek je u trećem hicu ostvario ispravni hitac. 19,94 bilo je dovoljno za 12. mjesto ali ne i za finale u kojem će bacati osam najboljih iz kvalifikacija.

'Iza mene je teška i naporna sezona'

"Iza mene je teška i naporna sezona u kojoj se stvarno svašta događalo, sretan sam što sam uopće uspio doći ovdje. Nadam se da ću biti bolji u godinama koje dolaze", kazao je Filip nakon kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale bacanja kugle na rasporedu je u 19,20. Od 16,30 finale skoka u vis očekuje Anu Šimić.

Zvonimir Ivašković ostao je bez polufinala na 60 m. Trčao je 6,79 i zauzeo posljednje mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini, ukupno je bio 17.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sprint je uvijek jak. Britanci su ovdje došli sa četvoricom odličnih, čak bi se moglo dogoditi da trojica njihovih budu na postolju. Iako je teška sezona iza mene, ja gledam prema naprijed. Nastavljam s pripremama za sezonu na otvorenome, nema razloga da ne bude sve u redu", izjavio je Ivašković.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo