FOTO: / Medvjedi pobjedu pod zvijezdama zasladili vatrometom

Bio je ovo prijateljski susret starih znanaca iz EBEL-a, Medveščaka s jedne strane i Vienna Capitalsa s druge, ali i treći međusobni Winter Classic.

8.2.2014.
21:17
VOYO logo

Ovogodišnji Winter Classic na Šalati protekao je bez kapljica kiše, bez snježnih pahulja i bez vjetra, nije bilo zamaskiranih igrača zbog hladnoće niti grudanja između trećina, jedino je vratar Mark Dekanich, kako bi pojačao značenje Winter Classica, na kacigu navukao kapicu s coflekom.

Bio je ovo prijateljski susret starih znanaca iz EBEL-a, Medveščaka s jedne strane i Vienna Capitalsa s druge, ali i treći međusobni Winter Classic. Prvi put na Šalati slavio je Medveščak, drugi put Vienna, a treći put opet medvjedi rezultatom 4:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medvjeđa vrata čuvala su važna dva stupa Medveščakove obrane, prvu polovicu susreta Barry Brust, a drugu polovicu Mark Dekanich. U prvoj trećini, nošeni snažnim skandiranjem navijača na tribinama, Medvjedi su radili pritisak na Bečane, ali gol nije pao.

No, početkom druge dionice, točnije u 23. minuti, zagrebački oklopnici su u situaciji s igračem više naplatili svoje pokušaje iz prve trećine. Matt Ellison i Ryan Vesce namjestili su pločicu Charlesu Lingletu koji se upisao u prvog strijelca na ovogodišnjem Winter Classicu. Četiri minute prije kraja trećine pala su još tri pogotka. U 37. je Jonathan Ferland je izjednačio na 1:1, ali samo minutu kasnije Matt Murley je osigurao ponovno vodstvo medvjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednja trećina počela je ponovo golom, ali od strane Bečana (Schiechl) u 41. minuti. Budući da je u 56. Mark Katic zabio za 3:2, a u 58. Schiechl za 3:3, nakon 60 minute pristupilo se izvođenju kaznenih udaraca, a više sreće imali su Medvjedi. Pobjednički gol zabio je Mike Iggulden.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo