UFC / Goruće pitanje elitne organizacije: Hoće li se Stipe i Jon Jones umiroviti nakon borbe?

Image
Foto: Profimedia

Nakon odlaska Francisa Ngannoua, UFC bi u drugoj polovici godine mogao ostati i bez Jonesa i Miočića. Hoće li se to dogoditi i koji su scenariji za njihovu sudbinu u elitnoj organizaciji?

31.7.2023.
12:41
Profimedia
VOYO logo

Prva polovica MMA godine je došla i prošla, ostavljajući nam neke posebne trenutke i uspomene, uključujući UFC 290 i International Fight Week, događaj koji označava sredinu MMA kalendara.

Image
EKSKLUZIVNO /

'Jednog dana ću biti svjetska MMA zvijezda i UFC prvak'

Image
EKSKLUZIVNO /

'Jednog dana ću biti svjetska MMA zvijezda i UFC prvak'

Stručnjaci raspravljali

Ugledni američki ESPN osvrnuo se na najveća pitanja koja se trebaju riješiti u drugoj polovici godine, uključujući potencijalna umirovljenja MMA velikana Jona Jonesa i Stipe Miočića, te izglede poluteške kategorije nakon objave da je prvak Jamahal Hill prepustio pojas zbog ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ESPN-ovi stručnjaci Brett Okamoto, Marc Raimondi i Jeff Wagenheim razmišljali su o statusu teškaša i poluteškaša, a među sobom su za ESPN raspravili neke stvari…

Raimondi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pod jedan - Miočić će imati 41 godinu kada se borba dogodi. Ima stalni posao vatrogasca, koji planira i zadržati. Miočić je imao velikih borbi, dvaput je osvojio naslov prvaka u teškoj kategoriji i obranio ga ukupno četiri puta. Čovjek ima najviše obrana naslova u povijesti divizije. "

'Miočić je postigao sve što se može postići'

Pobijedio ili izgubio u studenom, Miočić je postigao gotovo sve što možete u MMA-u…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jonesu će ovo biti vjerojatno posljednja borba za neki veliki novac. Što bi drugo preostalo udaraču rođenom u Ohiju… Madison Square Garden bio bi lijep način za završetak jedne velike karijere, naravno da pobjedi… Jones je govorio o umirovljenju, ali ja ipak mislim da ovo neće biti njegova posljednja borba. Je li proveo tri godine skupljajući se do teške kategorije samo da bi se povukao nakon dvije borbe u težinskoj kategoriji? Ja to ne pušim. "

Raimondi je naveo i sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Problem je u tome što trenutno nema mnogo zvijezda u teškoj kategoriji, pogotovo s odlaskom Francisa Ngannoua. Jones je napustio polutešku kategoriju jer se osjećao kao da se počinje boriti s momcima koji nisu veliki borci. To je vjerojatno jedan od razloga. Ali, nakon onog brzog završetka Ciryl Ganea u ožujku, jasno je da Jones ima još puno toga u sebi".

Wagenheim: 'Mislim da će to biti to za Miočića'

Wagenheim se nadovezao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da će to biti to za Miočića - posljednji veliki meč, koji mu jamči nego daljnje poboljšanje njegove već sjajne ostavštine i posljednja isplata veća od plaće vatrogasca. U noći borbe, bit će 2 i pol godine otkako je Miočić posljednji put kročio u kavez. Koliko mu je ostalo? Čovjek se nada da još uvijek može odraditi 5 natjecateljskih rundi."

Okamoto je naglasio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao što su Marc i Jeff istaknuli, najvjerojatniji odgovor je očito jedan. Miočića već sada smatraju najvećim teškašem svih vremena. Ovo je prepoznatljiva borba u kojoj će završiti svoju karijeru. Jones je još uvijek relativno mlad i u najboljim godinama. Ako Miočić iznenadi, mislim da odgovor postaje nula i onda neće u mirovinu. Koliko god bilo sjajno gledati Miočića kako odlazi u mirovinu nakon 'loše' pobjede nad Jonesom, mislim da ne bi, a vjerojatno možete pogoditi zašto. Novac. Zamislite zahtjev za revanš. Miočić bi bio u najboljoj pregovaračkoj poziciji u svom životu i on bi to iskoristio."

Okamoto: 'Stipe je pokazao da može dugo čekati borbu i biti u redu'

I za kraj, Okamoto je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako Jones pobijedi, ne odbacujem mogućnost da Stipe neće u mirovinu. Već je pokazao da može sjediti, tj ne boriti se više godina i biti sasvim u redu. Ima ostavštinu i ima novac. Postoje drugi kandidati za njega u teškoj kategoriji, ali postoje li borbe za veliki novac? Jones je nagovijestio odlazak u mirovinu, a nisam toliko spreman reći da u tome nema ništa stvarno. On je tip koji treba puno poticaja za borbu u ovom trenutku svoje karijere, a ja ne vidim borbu osim ove koja to očito pruža."

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo