HEROJ SLJEMENA NAKON SJAJNOG REZULTATA NAJAVIO VELIKE STVARI ZA HRVATSKO SKIJANJE: / 'Nagledat ćete nas se!'

Image
Foto: Pixsell

Hrvatski skijaši ostvarili su rezultate karijere na sljemenskoj utrci u slalomu

6.1.2019.
17:33
Pixsell
VOYO logo

"Ova ekipa može jako puno. Mislim da ćete nas gledati narednih deset godina", rekao je Varaždinac Istok Rodeš nakon što je osvajanjem sedmog mjesta na sljemenskom Crvenom spustu reprizirao svoj najbolji rezultat u Svjetskom kupu ostvaren na slalomu u Madonni di Campiglio, posljednjem u 2018. godini.

Zahvaljujući sedmom mjestu Istoka Rodeša, 15. mjestu Mateja Vidovića i 20. poziciji Eliasa Kolege na desetom izdanju sljemenskog slaloma na Crvenom spustu, hrvatsko skijanje po prvi je put imalo trojicu slalomaša među osvajačima bodova u Svjetskom kupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo za naše skijanje znači puno'

"Ovo za naše skijanje znači puno. Teoretski, svi skijaši koji su trenutno u reprezentaciji su praktično među trideset u Svjetskom kupu. Mislim da si ljudi ne mogu zamisliti koliko je to nemoguće, netko tko živi u Hrvatskoj možda ne može zamisliti koliko je to veliko", prokomenitirao je Rodeš najbolje rezultate u karijeri sve trojice hrvatskih reprezentativaca.

"Zadovoljan sam s obje vožnje, više-manje. Sigurno da je bilo sitnih grešaka, sigurno može i bolje, ali ne trebam se sad žaliti, samo nastaviti u ovom smjeru. Kad jednom pokažem ono najbolje što mogu, mislim da onda mogu stvarno puno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Super je osjećaj, ali htio sam ući prvi'

Po ulasku u cilj ugrabio je i visoko podigao hrvatsku zastavu, iako mu je ostala jedna neispunjena želja.

"Super je osjećaj, ali htio sam ući prvi. Još nisam u Svjetskom kupu ušao kao prvi u cilj. Pet stotinki previše, ali to je naš sport", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Probao sam punim gasom. Teško u skijanju to može svaki put uspjeti. Nije mi uspjelo najbolje moguće, ali je uspjelo dosta dobro. Tako idem svaki put. I nakon Madonne sam rekao da utrka završava proglašenjem. Utrka je za mene gotova. Koncentriram se već na Adelboden, gdje ću možda voziti i veleslalom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo