POVRATAK NA STARO / FIA objavila kalendar za 2025. godinu: Sezona će za Europljane početi prerano

Image
Foto: profimedia

Formula 1 nije se održavala na stazi Albert Park u Melbourneu 2020. i 2021. zbog pandemije COVID-19, a iduće godine će biti domaćin prve utrke nakon što su Bahrein i Saudijska Arabija pomaknuti u kalendaru zbog muslimanskog svetog mjeseca Ramazana koji pada u ožujku sljedeće godine

12.4.2024.
17:03
profimedia
VOYO logo

Međunarodna automobilistička federacija (FIA) i Formula 1 objavile su kalendar utrka svjetskog prvenstva 2025. godine u kojoj će se obilježiti 75. godišnjica SP-a.

Image
'IDEMO DALJE RADITI' /

Sinkovići započeli povratak: Nije išlo pokraj aktualnih prvaka, moraju u repasaž

Image
'IDEMO DALJE RADITI' /

Sinkovići započeli povratak: Nije išlo pokraj aktualnih prvaka, moraju u repasaž

U kalendaru će biti 24 utrke na pet od sedam svjetskih kontinenata. Sezona kreće Velikom nagradom Australije od 14. do 16. ožujka, a završava Velikom nagradom Abu Dhabija od 5. do 7. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga utrka je u Kini, potom slijedi Japan, pa Bahrein....

Formula 1 nije se održavala na stazi Albert Park u Melbourneu 2020. i 2021. zbog pandemije COVID-19, a iduće godine će biti domaćin prve utrke nakon što su Bahrein i Saudijska Arabija pomaknuti u kalendaru zbog muslimanskog svetog mjeseca Ramazana koji pada u ožujku sljedeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva utrka na europskom tlu bit će u svibnju u Imoli.

"Iduća godina bit će posebna jer ćemo proslaviti 75. godišnjicu svjetskog prvenstva Formule 1, a to je naslijeđe i iskustvo koje nam omogućava stvaranje jakog kalendara natjecanja. Još jednom ćemo posjetiti nevjerojatna 24 mjest diljem svijeta, pružajući vrhunske utrke, gostoprimstvo i zabavu u kojima će uživati milijun ljudi," kazao je Stefano Domenicali, predsjednik i izvršni direktor Formule 1, u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspored testiranja i kalendar sprint utrka bit će objavljeni naknadno.

U aktualnoj sezoni na rasporedu je šest sprinteva u Kini, Miamiju, Austriji, Austinu, Brazilu i Katru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo