Evo zašto je plakala Janica: 'Ne zna kako je ostao čitav!'

Dugo nismo čuli da je Ivica Kostelić pao, a upravo se to zbilo pri kraju drugog treninga spusta u Kitzbühelu u srijedu.

19.1.2012.
11:13
VOYO logo

"Ivica se zaustavio u mreži. Rekao mi je da ga boli jedino gležanj i da je poderao kombinezon. Kaže da je rukama pokušavao usporiti kretanje tijela po snijegu".

A što se zapravo dogodilo na opakom Streifu? Na posljednjem prolazu Ivica je zaostajao svega 61 stotinku (sedmo vrijeme) iza vodećeg Cuchea. No, tada je pri brzini od 125 km/h zapeo ramenom za kolac, što ga je zarotiralo i bacilo. Vidjevši iz ciljne ravnine da je Ivica pao, otac Ante i sestra Janica jako su se zabrinuli, a Janica je i zaplakala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je tu puno sreće. Nakon kraćeg napetog iščekivanja, Ivica je sam ustao i na skijama se spustio u cilj. Štoviše, odmah je otišao na trening slaloma, a Janica je na Twitteru objavila sliku Ivičina razderanog kombinezona.

"Iskoristio je to što mu je zglob još bio vruć. Za četvrtak je prognoza kiša, pa treninga vjerojatno neće biti baš kao niti superveleslaloma u petak zbog snijega, dok za subotu predviđaju djelomično proljepšanje pa se spust možda ipak održi", rekao je Pavlek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pada Ivica se javio fizioterapeutu Zoranu Prši, koji je iz Zagreba pohitao prema Kitzbühelu.

"Ivo mi se javio rekavši da ni sam ne zna kako je čitav, da u životu tako nije pao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinarima je Kostelić izjavio:

"Bio sam priseban cijelo vrijeme. Hvala Bogu, imao sam sreće da se nisam teško ozlijedio. Imam uganuće gležnja, no nadam se da me to neće omesti da nastupam".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah po dolasku, Pršo je pregledao Ivicu i testirao funkcionalnost ugroženih lokomotornih organa:

"Koljena su super, leđa su malo natučena. Ivici je stradao desni skočni zglob koji je prilično istegnut. Bit će teško ugurati nogu u pancericu, no ona će taj zglob držati fiksiranim. Sigurno je da će ga zaboljeti u lijevom zavoju, no morat će stisnuti zube, neke stvari ne mogu proći za 12 sati. Vjerujem da nastup na utrci nije upitan i da će adrenalin učiniti svoje u potiskivanju osjećaja boli", izvijestio je fizioterapeut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natko Zrnčić Dim ovoga putanije imao problema. Bio je 26. uz zaostatak od 2.23 sekunde, a dan prije na istom mjestu uz 28 stotinki sporiju vožnju. Inače, zbog vrlo lošeg vremena u Kitzbühelu u četvrtak je otkazan trening spusta skijaša. Tijekom dana su kiša i snijeg poremetili plan organizatorima, ali i skijašima...

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo