DVOSTRUKO SLAVLJE, ALI I ŠOK ZA DOMAĆINE: / Zlato i srebro u Švicarsku, bijes Lindsey Vonn

Image
Foto: AFP, DIMITAR DILKOFF

Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju u St. Moritzu nastavljeno je superkombinacijom u kojoj je do pobjede došla domaća predstavnica Wendy Holdener.

10.2.2017.
14:37
AFP, DIMITAR DILKOFF
VOYO logo

Zbog loše vremenske prognoze start spusta je pomaknut i staza je skraćena, na što se pobunila jedna od favoritkinja. Amerikanka Lindsey Vonn.

Image
PRVORAZREDNA SENZACIJA ZA POČETAK: /

Nikad prije nije pobijedila, a danas je postala svjetska prvakinja

Image
PRVORAZREDNA SENZACIJA ZA POČETAK: /

Nikad prije nije pobijedila, a danas je postala svjetska prvakinja

Bronca u Austriju

"Kratki spust i dugi slalom daju veliku prednost slalomašicama. Zašto se ne pomakne i start slaloma", požalila se Vonn na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije joj pomoglo, na kraju je zauzela peto mjesto i ostala bez medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wendy Holdener, jedna od najboljih slalomašica svijeta, dobru je spustašku vožnju u kojoj je zaostala 94 stotinke za vodećom Talijankom Sofijom Goggiom, oplemenila odličnim slalomskim nastupom i drugim vremenom preuzela vodstvo koje je zadržala do kraja te osvojila svoje prvo svjetsko zlato. Najopasnije joj je zaprijetila sunarodnjakinja Michelle Gisin koja je iz spusta donijela prednost od 37 stotinki sekunde, a na kraju je za Holdener zaostala samo pet stotinki.

Brončano odličje osvojila je Austrijanka Michaela Kirchgasser koja je u spustu bila jedanaesta sa zaostatkom od 1.33 sekunde, a najboljim vremenom u slalomu za pobjednicom zaostala 38 stotinki. Četvta je bila još jedna domaća skijašica Denise Feierabend (+0.82).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popović odustala

Ovakvom raspletu alpske kombinacije kumovala su i odustajanja vodeće tri skijašice nakon spustaškog dijela. Domaće slavlje zbog medalja pomalo je pomutila teška ozljeda Lare Gut koja je pala još na zagrijavanju za slalom te je helikopterom prevezena u bolnicu. Slovenka Ilka Štuhec pala je nakon nekoliko vrata, a gotovo na istom mjestu pogrešku je napravila i Goggia te odustala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedina hrvatska predstavnica, 19-godišnja Leona Popović, odustala je u završnici slalomske vožnje. Popović je imala 33. vrijeme u spustu, u kojem je za vodećom Goggiom zaostala 3.72 sekunde, da bi u završnom dijelu slaloma napravila pogrešku, promašila vrata i odustala.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo