DRAMATIČNA SCENA U FINIŠU MARATONA: / Kenijka kolabirala pred samim ciljem, nitko joj nije htio pomoći

Image
Foto: Screenshot

Organizatori Varšavskog maratona našli su se na udaru kritika jer nitko nije želio pomoći kenijskoj atletičarki Recho Kosgei koja je kolabirala 800 metara do cilja.

26.9.2017.
19:49
Screenshot
VOYO logo

Kosgei je bila u vodstvu, imala je tri minute prednosti pred najbližom suparnicom i činilo se da ide prema uvjerljivoj pobjedi. No, 800 metara prije cilja se jednostavno srušila.

'Trebala je prevladati logika'

Više od dvije minute se mučila i pokušavala ustati, ali nitko od organizatora joj nije priskočio u pomoć. Prolazili su i ostali maratonci sve dok se nije pojavio Slovak Marek Hladik i pokušao je podići na noge. U tom je trenutku pored njih prošla Etiopljanka Bekelu Beji koja je u konačnici pobijedila u vremenu 2:35:08. Kosgei je na kraju morala odustati i tek su joj tad liječnici pružili pomoć zbog dehidracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi su na društvenim mrežama napali organizatore jer su pustili Kenijku da se muči. Oni su se branili uz tvrdnju da bi liječnička pomoć automatski značila diskvalifikaciju pa joj nisu htjeli ugroziti pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako je ilegalno da organizatori pomažu trkačima, mislim da ima trenutaka kada bi trebala prevladati logika", poručio je Wesley Korir, pobjednik Bostonskog maratona iz 2012. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo