DEVASTIRAJUĆE VIJESTI ZA SANDRU PERKOVIĆ: / Disk izbačen iz Dijamantne lige, evo što to znači za našu olimpijku

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ovo će ujedno biti težak financijski udarac za Perković

7.11.2019.
15:17
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Svjetski atletski savez donio je odveć drastičnu odluku da na mitinzima Dijamantne lige sljedeće godine budu 24 discipline, po 12 u muškoj i ženskoj konkurenciji. To znači kako su morali odrezati meke discipline, a među njima je i ona u kojoj dominira hrvatska sportašica, olimpijska, svjetska i europska pobjednica, Sandra Perković.

Da, na Dijamantnoj ligi više neće biti diska, ali neće biti ni troskoka, te utrki na 3000 metara za zaprekama i utrci na 200 metara. "Razumijem sve one razočarane atletičare čijih disciplina nema u Dijamantnoj ligi, ali moramo težiti uzbudljivijim disciplinama", rekao je Sebastian Coe, prvi čovjek Dijamantne lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia

Third-placed Croatia's Sandra Perkovic reacts after competing in the Women's Discus Throw final at the 2019 IAAF Athletics World Championships at the Khalifa International stadium in Doha on October 4, 2019., Image: 475185859, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line:

Disk, troskok i 3000 metara sa zaprekama su izbačeni jer su najmanje zanimljive discipline prema izboru anketiranih gledatelja, a utrka na 200 metara izbačena je zbog znatno polpularnije utrke na 100 metara.

Ovo će ujedno biti težak financijski udarac za Perković jer su u Dijamatntoj ligi, inače najjačem atletskom natjecanju, koju je ona često osvajala, najbogatije nagrade i najjači sponzori. No, ovo ujedno ne znači kraj diska u Dijamantnoj ligi, jer će se raditi evaluacija sljedeće godine i možda već 2021. godine ponovo bude uvršten.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo