BOŽU STARČEVIĆA 3000 NAVIJAČA VODILO DO POBJEDE: / Preokrenuo gotovo izgubljen meč i osvojio zlato u Zagrebu

Image
Foto: PIXSELL

Drugi hrvatski borac u finalu, Dominik Etlinger, bio je vrlo blizu zlata, ali nije izdržao do kraja

4.2.2018.
10:27
PIXSELL
VOYO logo

Probudio se na vrijeme

Božo Starčević, naš najbolji hrvač, osvojio je jaki zagrebački turnir četvrti put zaredom. U kategoriji do 82 kilograma u finalu je bio bolji od Bjelorusa Viktora Sasunovskog.

Božo čije se nesretno polufinale iz Rija i dalje pamti (poraz nakon čudnih sudačkih odluka i peto mjesto) nije dobro krenuo u meč. Izgubio je glatko prvu rundu, ali se nošen podrškom više od 3000 navijača trgnuo, dva puta rušio Bjelorusa i na koncu pobijedio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

03.02.2018., Zagreb - Dom sportova, Dvorana II. UWW Zagreb Open Grand Prix 2018. Borba Bozo Starcevic, Viktar Sasunouski. Photo: Igor Soban/PIXSELL

"Pobijedio sam čovjeka koji je u ovoj kategoriji bio svjetski viceprvak. Odličan je borac, dobro se poznajemo. Na svjetskoj razini možda nisam imao sreće, izgubio sam taj neslavni polufinale u Riju, ali na Zagreb Openu, jednom od najjačih svjetskih turnira, opet sam zlatni", izjavio je nakon pobjede Starčević.

'Trentak nepažnje koštao me naslova'

Još jedan hrvatski borac našao se u finalu - Dominik Etlinger borio se za zlato u kategoriji do 77 kilograma. I bio je vrlu blizu pobjede. Protiv Kazbeka Kilova dobio je prvu rundu rezultatom 5-0, ali se potpuno opustio u drugoj i protivnik je to iskoristio, došao do preokreta i na koncu do pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutak nepažnje koštao me naslova. Ali bolje sad nego na europskom ili svjetskom prvenstvu. Zadovoljan sam jer sam se prvi put natjecao u ovoj kategoriji, nakon što sam prešao sa 66 kilograma na 77."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo