BIZARAN INCIDENT OBILJEŽIO ZAVRŠNICU PRVENSTVA HRVATSKE: / Jug prvo odbio igrati utakmicu protiv Solarisa, a onda se vratio i potopio ih

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Jug AO će u finalu igrati protiv zagrebačke Mladosti koja je ranije sa 2-0 u pobjedama u polufinalu svladala splitski Jadran.

4.5.2021.
22:34
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Vaterpolisti Juga AO plasirali su se u finale doigravanja prvenstva Hrvatske, oni su u jedinom polufinalnom dvoboju protiv Solarisa kao domaćini slavili sa 14-7 (5-1, 3-4, 3-1, 3-1).

Četiri pogotka za Jug postigao je Alexandros Papanastasiou, tri je dodao Loren Fatović, a po dva Danil Merkulov i Paulo Obradović, dok je Jerko Penava bio jedini dvostruki strijelac za Solaris.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jug AO će u finalu igrati protiv zagrebačke Mladosti koja je ranije sa 2-0 u pobjedama u polufinalu svladala splitski Jadran.

Image

04.05.2021.,Gradski bazen, Dubrovnik - Nije se odigrala polufinalna utakmica doigravanja za prvaka Hrvatske izmedju Jug Adriatic osiguranja i Solarisa, koja je trebala odluciti tko ce biti suparnik zagrebackoj Mladosti u finalu, koje treba poceti u subotu, 8. svibnja. Suci Robert Tiozzo i Josko Prancic s delegatom Milom Rebicem su cekali 15 minuta da domacin upliva u teren, to se nije dogodilo. Za loptu je zaplivao samo Solaris. Aktualni prvak nije zelio igrati jer se sibenska momcad nije testirala na koronu, a sve zbog straha jer je nekoliko igraca sibenske momcadi bilo u medjuvremenu pozitivno. Njega pak ceka osim zavrsnice domaceg prvenstva i zavrsnica europske Lige prvaka. Jugasi su pak napravili testove. Svi negativni. Solaris nije na kraju pristao napraviti test. Medjutim, sad je kljucno pitanje, je li to trebao napraviti? Solaris tvrdi da nije. Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Međutim, ovu je utakmicu obilježio pomalo bizaran incident. Naime, Jug je uoči utakmice odbio igrati protiv Solarisa jer se njihovi igrači nisu testirali na koronu. Utakmica je trebala početi u 18 sati, igrači su bili u bazenu, ali kada je ogled trebao započeti, igrači Juga ostali su iza gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je prvo prekinuta, a onda je nastala prepirka. Šibenčani se isprva nisu htjeli testirati jer im test nije bio najavljen niti je itko tražio to od njih, ali na kraju su popustili i obavili brzi test te je utakmica nastavljena u 20:30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo