BIVŠA KGB AGENTICA OSVOJILA ZLATO U PJONGČANGU: / S puškom u rukama i skijama na nogama nitko joj nije ravan

Image
Foto: AFP

Od 2016. u braku s najboljim biatloncem svih vremena Norvežanom Ole Einarom Bjorndalenom.

23.2.2018.
9:23
AFP
VOYO logo

Bjeloruska biatlonska štafeta, koju su činile Nadežda Skardino, Irina Krijuko, Dzinara Alimbekava i Darja Domračeva, osvojila je zlatno odličje u utrci 4 x 6 kilometara, srebrnu medalju osvojile su Šveđanke, a broncu su odnijele Francuskinje.

Bjeloruskinje su se polako, iz izmjene u izmjenu probijale prema naprijed. Skardino je predala Krijuko kao deseta, Alimbekava je krenula u treću izmjenu s petog mjesta, a Domračeva je u posljednju dionicu krenula kao četvrta sa 17.1 sekundi zaostatka za tada vodećim Poljakinjama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvijezda prošlih Igara

Iskusna 31-godišnjakinja, zvijezda Igara 2014. u Sočiju, na kojima je osvojila tri zlata, svojoj je kolekciji dodala i četvrti naslov olimpijske pobjednice. Bjeloruskinje su u teškim, vjetrovitim uvjetima, zlato osvojile preciznim pucanjem, izbjegavši kaznene krugove, koji su koštali odličja neke druge reprezentacije, poput Norveške ili Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radila za KGB

Osim štafetnog zlata, Daria Domračeva je u Pjongčangu osvojila i srebrno odličje u utrci sa masovnim startom. Jedino zlato koje još nema u kolekciji je ono iz sprinta. Riječ je, inače, o nekadašnjoj agentici KGB-a. Naime, Bjelorusija je jedina bivša sovjetska republika koja je za svoju sigurnosnu agenciju zadržala taj naziv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Domračeva je radila za KGB do lipnja 2014., ali u ovom trenutku više nije naša zaposlenica", potvrdio je prije dvije godine glasnogovornik bjeloruske sigurnosne agencije Dimitrij Pabijaržin. Ova sportašica, inače, je u bliskim odnsima s bjeloruskim predsjenikom Alexanderom Lukašenkom, poznatim kao posljednji europski diktator.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je i da je od 2016. u braku s najboljim biatloncem svih vremena Norvežanom Ole Einarom Bjorndalenom s kojim ima kćer Xeniu. Domračeva je prvi put nastupila na Olimpijskim igrama prije 2010. Od tada je osvojila šest medalja u biatlonu, od toga četiri zlatne te po jednu srebrnu i brončanu. Također, dva puta je osvajala naslov svjetske prvakinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo