UPUĆENA JE I ŽALBA / Barakude šokirane brutalnom odlukom. Kazna za hrvatskog vaterpolista je drakonska, izbornik upozorio: 'Trebalo bi raspraviti o uzorku'

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

'Raspoloženje u hrvatskim redovima je pomućeno sinoćnjom vijesti o FINA-inoj drakonskoj kazni'

27.6.2022.
8:18
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska vaterpolska reprezentacija doznala je u nedjelju kasno navečer da neće moći računati na jednog od najvažnijih igrača, Rinu Burića, sljedeće tri utakmice. Iz FINA-e u obavijestili Hrvatski vaterpolski savez da je Burić zbog brutalnosti kažnjen s tri utakmice zabrane nastupa, a kazna je određena tek nakon što se detaljno pregledao video na kojem se vidi kako Burić, ispod vode, šakom udara japanskog reprezentativca tijekom utakmice 3. kola Svjetskog prvenstva.

"Raspoloženje u hrvatskim redovima je, čemu skrivanje, pomućeno sinoćnjom vijesti o FINA-inoj drakonskoj kazni našem reprezentativcu Rinu Buriću. Hrvatski vaterpolski savez će se žaliti na tu odluku, te je to sada u domeni viših struktura", piše na stranicama Saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Situaciju je komentirao Ivica Tucak, koji ne podržava udaranje, ali svejedno upozorava.

"Sigurno da je otegotna okolnost za nas bila prvo iščekivanje te kazne za Rina Burića, a onda i sama informacija kakva je, kolika je. Ja to dakako ne podržavam, to udaranje, ali valjalo bi raspraviti i o uzroku. Što se ostalog tiče, svi su zdravi i spremni i čekaju početak utakmice", rekao je Tucak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska u ponedjeljak od 15 i 30 igra protiv Gruzije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo