BACAČKA KREMA KOD FONTANA: / Osvajači svjetskih medalja iz Londona najbolja su pozivnica za dolazak

Image
Foto: AFP
27.8.2017.
14:27
AFP
VOYO logo

Trojica osvajača medalja na SP u Londonu uvjereni su da i ove godine natjecanje može biti na razini lanjskog, najjačeg u svijetu u posljednjih 29 godina, kad su Ryan Crouser (22,28 m) i Tom Walsh (22,21 m) ostvarili hice preko 22,20 metara.

Sezona iz snova

"Svi smo imali sezonu iz snova, na razini osobnih rekorda, nadam se da će kugla letjeti preko 22 metra. Drago mi je što sam se i ja priključio svjetskom vrhu. U Zagrebu uistinu imamo dobitničku situaciju, uživamo u mitingu i sposobni smo za velike daljine. Po rezultatima se vidi koliko uživamo natjecati se u Zagrebu. Ovdje su bacači stvarno u fokusu, a publika nam daje dodatni adrenalin“, kazao je Stipe Žunić, koji je ove godine osvojio prvu medalju na velikim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

27.08.2017., Zagreb, Hrvatske bratske zajednice - Na fontanama na Sveucilisnoj livadi odrzana je konferencija za medije uoci IAAF Worlds Challenge Zagreb 2017. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Za broncu u Londonu je bacio 21,46 metar, dva centimetra manje od hrvatskog rekorda koji je postavio ove godine.

Novozelanđanin Tom Walsh upravo je prošle godine u Zagrebu ostvario najbolji hitac u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je jedan od najjačih mitinga u svijetu. Vjerujem da smo sva trojica ovdje u formi za 22 metra. Volim ovdje bacati, atmosfera i navijači su fenomenalni. Draga su mi ulična natjecanja, imamo ih nekoliko i na Novom Zelandu. To je sjajna prilika da se bacanje kugle približi navijačima, ljudi mogu vidjeti koliko vrijede naši rezultati“, kazao je svjetski prvak.

Američki bacač Joe Kovacs ove je godine popravio osobni rekord, koji sada iznosi 22,57 metra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

27.08.2017., Zagreb, Hrvatske bratske zajednice - Zagrebacki gradonacelnik Milan Bandic i bacaci kugle Tomas Walsh, Joe Kovacs i Stipe Zunic na fontanama odrzali su konferenciju za novinare uoci IAAF Worlds Challenge Zagreb 2017. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

"Obožavam se ovdje natjecati, uz sjajnu publiku i kebab koji ovih dana jedemo u Zagrebu, vjerujem da će kugla letjeti preko 22 metra. Siguran sam da su Stipe i Tom spremni bacati daleko. I vjerujte, onaj koji bude najglasniji, njegova kugla će letjeti najdalje. Nadam se da ću to sutra biti ja“, kazao je srebrni sa SP-a u Londonu.

Natjecanje bacača kugle na 3. Memorijalu Ivana Ivančića, a koje je u sklopu Hanžekovićevog memorijala, održava se u ponedjeljak u 19 sati na bacalištu kod fontana ispred NSB-a. Nastupom ondje od natjecanja će se oprostiti višestruki hrvatski prvak u bacanju kugle Nedžad Mulabegović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo