Fantastični Slovenac oduševio Ameriku

Slovenac Anže Kopitar sjajnim je pogotkom u devetoj minuti produžetka donio pobjedu Los Angelesu u gostima kod New Jerseyja (2-1) u prvoj utakmici velikog finala NHL lige.

1.6.2012.
20:17
VOYO logo

Nastavili su Kingsi na taj način čudesnu seriju u ovogodišnjem doigravanju. Momčad koja je osnovni dio sezone završila na osmom mjestu Zapadne konferencije slavila je u svih devet gostujućih utakmica doigravanja! Postali su Kingsi na taj način prvi sastav u povijesti najjače svjetske hokejaške lige koji je pobijedio u uvodnih devet dvoboja izvan svoga leda, a ukoliko dođu do trijumfa i u subotu u Prudential Centeru, srušit će i ukupan rekord NHL-a po broju gostujućih pobjeda u doigravanju u jednoj sezoni.

No, sve je to manje bitno. Za Kingse je sasvim sigurno najvažnije da su napravili novi korak ka prvom Stanley Cupu u klupskoj povijesti. Jedini finale dosad su igrali u sezoni 1992/93, kada ih je predvodio veliki Wayne Gretzky. Los Angeles je poveo u desetoj minuti prve trećine pogotkom Colina Frasera. Za Devilse je u 19. minuti druge dionice izjednačio Anton Volčenkov. Rusu je to bio prvi gol u doigravanju još od 2007. kada je igrao za Ottawu. Čovjekom odluke pokazao se, međutim, Kopitar koji je nakon nešto više od osam minuta igre u dodatnom vremenu najprije fingirao udarac bekhendom i smjestio pak u mrežu Martina Brodeura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo