Kostelići tek na kraju otkrili najveći 'misterij' sezone

19.3.2012.
11:00
VOYO logo

Tko god prođe kraj Ante Kostelića, bio to bivši skijaš Didier Cuche, mlada nada Giuliano Razzoli ili kakav trener, svatko zastane bar na trenutak kraj Gipsa, stisne mu ruku i pozdravi trenera šampiona.

Neki se samo žele ogrebati za kakav savjet, drugi iskazati poštovanje. No, njemu su misli bile na stazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ivica je izgubio formu, a time i sigurnost, nešto što se često događalo i Janici. Pa kad je zadnji put pao na slalomu?! Ni ne sjećam se... U Zagrebu je prije tri godine haklao, u Schladmingu prije pet. Ali pao nije godinama. Trebao je malo konzervativnije voziti", kazao je Gips nakon što su se spustili 'zastori' na Svjetski kup. Vjerovao je kako Myhrera netko može skinuti, da će Ivica ipak dohvatiti Globus, međutim želja se nije ispunila.

"Neka. Dečko je pravi, gitarist, vrhunski skijaš, već je godinama na vrhu. Baš je fin i pristojan, možda čak i predobar! Pa i mi smo mu pomogli, spasili mu leđa kad mu je priskočio Ivičin fizioterapeut Zoran Pršo", prisjeća se Gips. Hirscher, pobjednik Svjetskog kupa? "Svaka mu čast, sve je regularno i čisto. Osim nekih stvari koje su se prije događale, ali tu bismo trebali prevrtjeti neke stare snimke. No, zaboravimo to, iza nas je, prošlost", pomirljiv je Ante Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marcel Hirscher obavio je još u subotu svoje, pokupio najveće nagrade, pa nije previše tugovao što je ostao bez slalomskog globusa.

"Teret mi je u subotu pao s leđa, dobio sam što sam htio. Išao sam pobijediti. Nije išlo, a zadao sam si da preko ljeta naučim kao ne 'haklati' vrata", kaže Hirscher. Međutim, Ante Kostelić je tek u Schladmingu otkrio zašto Austrijanac često 'gazi' vrata:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam prije znao da on nosi naočale. To objašnjava njegovo 'haklanje'. To je Janica imala (zbog problema sa štitnjačom, op.a). Skijašima to stvar problem kod vertikala, lako im je krivo procijeniti. Problem je imao i Giorgio Rocca, a ima ga danas i Kathrin Zettel, koja ima dioptriju -7", kaže Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo