HRVATSKA LEGENDA / Gaćina peti put ide na Igre: 'Očekivao jesam, ali nikad nisi siguran'

Image
Foto: Profimedia

Samim plasmanom ekipa naša dva najbolja stolnotenisača će zaigrati i u pojedinačnoj konkurenciji, a to bi prema trenutnom plasmanu na ITTF ljestvici trebali biti Tomislav Pucar i Gaćina

4.3.2024.
16:07
Profimedia
VOYO logo

Međunarodna stolnoteniska federacija (ITTF) u ponedjeljak je potvrdila da će hrvatska muška reprezentacija drugi put zaredom, treći ukupno, nastupiti na olimpijskom turniru u momčadskoj konkurenciji, među 16 najboljih svjetskih reprezentacija, a ta je potvrda u hrvatskom taboru izazvala sreću i ponos.

Image
SENZACIJA /

Postala je svjetska prvakinja, a natječe se za državu sa 75 tisuća stanovnika!

Image
SENZACIJA /

Postala je svjetska prvakinja, a natječe se za državu sa 75 tisuća stanovnika!

Samim plasmanom ekipa naša dva najbolja stolnotenisača će zaigrati i u pojedinačnoj konkurenciji, a to bi prema trenutnom plasmanu na ITTF ljestvici trebali biti Tomislav Pucar i Andrej Gaćina. Tu su još i Filip Zeljko te Frane Kojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uloženo je tu puno truda i sredstava, od naše ekipe pa do Saveza i HOO-a. Osjećaj je jednako lijep kao i zadnji put, samo što se za razliku od tada malo sve otegnulo. Ovo nam dodatno puni baterije i motivira nas još više. Svi jedva čekamo da se počnemo spremati za Igre, iako nas još do toga čeka puno međunarodnih turnira i ligaških mečeva. Ponosni smo, sretni i zadovoljni", izjavio je izbornik muške reprezentacije Neven Karković koji će po drugi put voditi reprezentaciju na OI.

Za najiskusnijeg hrvatskog reprezentativca, 37-godišnjeg Zadranina Andreja Gaćinu, ovo će biti peti nastup na Igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad su završile prošle Igre bio sam uvjeren da ću biti i u Parizu. No, uvijek postoji neka sumnja, mijenjao se i sistem bodovanja. Očekivao jesam, ali nikad nisi siguran, hoće li me zdravlje poslužiti, pogotovo jer vučem te probleme s nogom. Znali smo nakon ulaska u osminu finala SP-a da smo izborili OI, ali odlučili smo čekati službenu potvrdu. Nismo htjeli juriti, nikad ne znaš kakvo iznenađenje mogu izmisliti, tako da smo šampanjac stavili na led", rekao je Gaćina koji o eventualnom završetku karijere još ne pomišlja.

"Što se mene tiče igrat ću dok mogu, volim ovaj sport. Zasad mi nije ni na kraj pameti ostaviti se reketa, ali nikad ne znaš što život nosi. Trenutno mi je samo Pariz na pameti, za dalje ćemo vidjeti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Andrej Gaćina

Današnji predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza Zoran Primorac hrvatski je rekorder po broju nastupa na olimpijskim igrama, na kojima je nastupio čak sedam puta, a iz Seula 1988. ima srebrno odličje u parovima.

"Želja je da me Andrej stigne, znam da mu motivacije ne nedostaje, relativno je zdrav, neka gura koliko može. Treba se sada maksimalno koncentrirati na Pariz, ostati zdrav, a na Olimpijskim igrama je sve moguće", poručio je Primorac koji je čestitao stolnotenisačima na ostvarenom plasmanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaka čast treneru, igračima, vrhunska stvar je dvaput uzastopno izboriti olimpijske igre kao ekipa. Sada nam ostaje da nam djevojke pokušaju dohvatiti plasman na Igre. No, i da ne stanemo samo na kvalifikacijama, želja je pokušati ostvariti što bolji rezultat u Parizu. Kao i da to povežemo s Europskim prvenstvom koje se igra u Zadru 2025. Lijepe stvari su ispred nas, a ovo je samo potvrda dobrog rada", zaključio je predsjednik HSTS-a.

Spektakularnu FNC 15 priredbu iz Ljubljane možete gledati u prijenosu UŽIVO 30. ožujka na Voyo platformi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo