Sljeme dobilo princezu! Miljenica Zagreba doživjela nesreću!

Nova kraljica sljemenske utrke Svjetskog kupa je mlada 17-godišnja američka skijašica Mikaela Shiffrin. Ona je slavila ovog petka u slalomskoj utrci Svjetskoga kupa.

3.1.2013.
20:05
VOYO logo

Nakon prve vožnje je Shiffrin bila na prvom mjestu redoslijeda, a tamo je ostala i nakon drugog laufa kojeg je odradila rutinirano, kao super iskusna skijašica. Shiffrin je zapravo najmlađa pobjednica sljemenske utrke.

"To je bilo najsličnije kao što muški mogu voziti", poručio je hrvatski skijaš Natko Zrnčić-Dim, dok je pobjednica kratko izjavila: "Dobro sam se osjećala na stazi". Ni sama ne znam što se dogodilo, sve mi je nekako u magli. Samo sam skretala i skijala i sve je bilo dobro", smijala se Amerikanka i otkrila svoj nadimak i nasmijala se u kameru: "Nisam kraljica, već princeza. Tako me tata zove, ali to niste trebali znati" Na žalost velikog broja slovenskih, ali i domaćih navijača, njih oko 8.000 stvorili su odličnu atmosferu. neposredno prije Shiffrin je na stazi zapela i morala odustati Tina Maze, drugoplasirana nakon prve vožnje. Tako je uvjerljivo vodeća skijašica Svjetskog kupa ostala bez ispunjenja svoje velike želje, a to je pobjeda na Sljemenu. Tako je Shiffrin imala otvoreni put prema pobjedi na Sljemenu, a recimo da je time reprizirala treću slalomsku utrku ove sezone, kada je slavila u švedskom Äreu. Sada ona i Zuzulova kao jedine imaju po dvije slalomske pobjede ove sezone. Ne samo da je u drugoj vožnji sačuvala prvo mjesto, već je Shiffrin doslovno potukla konkurenciju. Drugoplasirana Šveđanka Frida Hansdotter je za njom zaostala čak jednu sekundu i 19 stotinki, dok je treća bila Kanađanka Erin Mielzynski sa 1.76 slabijim vremenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč padu Maze nije pretrpjela nikakvu štetu u ukupnom redoslijedu jer je tek Maria Höfl-Riesch na današnjoj utrci uzela 40 bodova. Maze na vrhu ima 1139 bodova, a njemačka skijašica "samo" 687.

Slalom (skijašice): 1. Mikaela Shiffrin (SAD) 2:01.73 2. Frida Hansdotter (Šve) +1.19 3. Erin Mielzynski (Kan) +1.76 4. Nina Loeseth (Nor) + 2.09 5. Laurie Mougel (Fra) +2.69...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed u slalomu: 1. Mikaela Shiffrin (SAD) 336 2. Tina Maze (Slo) 310 3. Veronika Zuzulova (Svk) 305...

Ukupni redoslijed: 1. Tina Maze (Slo) 1139 2. Maria Höfl-Riesch (Njem) 687 3. Kathrin Zettel (Aut) 597 4. Anna Fenninger (Aut) 450 5. Viktoria Rebensburg (Njem) 431...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Televizijski prijenos ženskog slaloma koji se danas vozio na Sljemenu prenosio se u 22 zemlje na renomiranim TV-postajama te na Eurosportu Asia i Eurosportu Europe. Prema TV-analizama Međunarodne skijaške federacije (FIS), prošlogodišnje izdanje Audi FIS Ski World Cup „Vip Snow Queen Trophyja“ Zagreb/Sljeme bilo je po svim parametrima među najgledanijima utrkama FIS Svjetskog kupa.

TV-prijenos ženske utrke išao je u 20 zemalja Europe, Sjeverne Amerike i Azije, a snimke, vijesti i reportaže u još 50-ak zemalja svijeta, pa je slika sa Sljemena i iz Zagreba dosegnula sve kontinente. Muška utrka na Sljemenu ujedno je bila druga najgledanija od svih prošlosezonskih utrka FIS Svjetskog kupa u TV prijenosima uživo – gledalo ju je, prema TV-analizama FIS-a gotovo 11 milijuna ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TV-prijenos sljemenskih utrka već devetu godinu uspješno realizira Sportski program Hrvatske radiotelevizije, a u realizaciji projekta sudjeluje više od 220 djelatnika HRT-a. HRT će proizvesti više od 13 sati programa uživo. Na Sljemenu se u oba dana natjecanja – današnjeg ženskog slaloma i muškog slaloma u nedjelju – očekuje između 25.000 i 30.000 gledatelja.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo