Toliko o bogatstvu: Legenda pretrpjela najteži udarac!

Osramoćeni američki biciklist Lance Armstrong, nakon objave Američke antidopinške agencije (USADA) kako je i na koji način varao na dopingu, prima ovih dana udarce sa svih strana.

23.10.2012.
16:29
VOYO logo

Tako su od sedmerostrukog osvajača Tour de Francea, kojemu su skinute sve osvojene titule u razdoblju od 1999. do 2005., organizatori Tour de Francea zatražili povrat novca koji je dobio na nagradama i bonusima, a riječ je o oko 5 milijuna dolara.

Nadalje, SCA Promotions traži natrag novac koji je Lance uzeo na temelju police osiguranja nakon šestog naslova na Tour de Franceu iako je već tada bio optužen za doping. Radi se o 11 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, najveća stavka su sponzori koji mu okreću leđa. Nike od kojega je primao između 8-12 milijuna dolara godišnje, digao je ruke od posrnulog biciklista 17. listopada, kao i Trek (opskrbljivač biciklima), Giro (kacige). Sponzor Oakley (sunčane naočale) digao je sidro 22. listopada, a Anheuser-Busch (pivo) poštovat će ugovor do kraja ove godine. Iz Armstrongova tima odlaze i FRS, Honey Stinger (energetski suplementi), 24HR Fitness... Ukupno bi to bilo nekih 18 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, jednostavnim zbrajanjem dolazimo do iznosa od nekih 34 milijuna dolara, odnosno, nevjerojatnih 193 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo