protiv klijentelizma / Osnovan novi nogometni klub kojim upravljaju navijači

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Novoosnovani nogometni klub Zagreb 041 nema predsjednika, dopredsjednika, tajnika, nadzornih i upravnih odbora, već samo Savjet i Skupštinu

25.3.2015.
12:00
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Razočarani navijači NK Zagreba osnovali su vlastiti nogometni klub - Zagreb 041.

Pripadnici Bijelih anđela već godinama ratuju s Draženom Medićem, predsjednikom koji se proglasio i trenerom kluba iz Kranjčevićeve. Budući da mu, između ostaloga, nikada nisu oprostili kada je 2008. godine promijenio grb kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga su 1. prosinca 2014. godine osnovali NK Zagreb 041, koji je registriran 19. veljače 2015.  Klub nema predsjednika, dopredsjednika, tajnika, nadzornih i upravnih odbora, već samo Savjet i Skupštinu. 

"Ovaj klub je nova stranica velikog broja entuzijasta/ica čiji broj raste svakodnevno i nastavak je nekog starog duha NK Zagreb i još mnogih klubova koji su u dalekoj povijesti ponosno nosili to najpurgerskije ime", napisali su na službenim Facebook stranicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Klub će vratiti nogomet običnim ljudima i navijačima/cama, navijače/ice nogometu, i postati prvi i pravi local comunity nogometni klub u Hrvatskoj kojim upravljaju njegovi navijači/ce i simpatizeri s jasnim stavom protiv modernog nogometa, uz jasno organiziran direktno-demokratski model uređenja", dodaju.

Image

"Klub će se boriti i protiv svih vrsta korupcije i klijentelizma na svim razinama jer je upravo ta pošast gotovo uništila ovaj sport. Tu je, naravno, i borba protiv svih vrsta diskriminacije s porukom povratka nogometu kao sportu solidarnosti, zdravog nadmetanja, uvažavanja protivnika i sportu koji volimo zbog njegove jednostavnosti i ljepote", naglašavaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi vi, sadašnji i budući članovi/ce, prijatelji/ice, navijači/ce i simpatizeri kluba, gradit ćete njegovu budućnost i imati prilike, prava i dužnosti donositi odluke, kojima ćemo zajedno ostvarivati ciljeve iz Statuta kluba. Zato vas pozivamo da zajedno s nama gradite jednu lijepu priču – NK Zagreb 041", pozvali su nove članove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo