"Orlovi" prejaki za Kiprane (VIDEO)

Uspela generalna proba pred duel sa Hrvatskom na Maksimiru

6.2.2013.
18:50
VOYO logo

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je u prijateljskoj utakmicu Kipar sa 3:1 (1:1).

Prvi zvanični susret naše selekcije u 2013. godini uspešno je poslužio kao poslednja provera pred nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, nema sumnje da će "orlovi" morati da odigraju daleko više od svojih trenutnih mogućnosti ukoliko žele da ostvare pozitivan rezultat 22. marta na Maksimiru. Ranije danas Hrvati su pokazali da se nalaze u odličnoj formi, pošto su u Londonu deklasirali Južnu Koreju sa 4:0.

Selektor Siniša Mihajlović je izveo najavljen sastav sa Stojkovićem na golu, bekovskim tandemom koji su činili Nastasić i Tomović, dok je od starta u napadu bio debitant Nikola Đurđić. Centarfor Grojter Firta je minulog vikenda briljirao u Bundesigi, donevši svom Grojter Firtu pobedu na gostovanju u Gelzenkirhenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo poluvreme proteklo je u neubedljivoj igri "orlova". Pokušavali su srpski fudbaleri po bokovima da probiju rivala, ali upravo na tom delu terena ostavljali su protivniku dosta prostora za kontranapad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kiprani su poveli u 19. minutu nakon akcije Solomua i Kristofija, a nakon ubačene lopte sa desne strane najbolje se snašao Makridis koji je savladao Stojkovića.

Ipak, vođstvo domaćina nije dugo trajalo, pošto je svoj prvi gol na meču postigao Dušan Tadić. Igrači Kipra su izgubili loptu na svojoj polovini terena, a Filip Đurićić je asistirao napadaču Tventea za 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samom startu drugog dela meča "orlovi" su poveli preko Tadića, koji je iskoristio nesmotrenost domaće odbrane. Već tada je bilo jasno da naši reprezentativci deluju ubedljivije na terenu i da je praktično rešeno pitanje pobednika.

Konačan rezultat postavio je Dušan Basta u 70. minutu. Do kraja meča Srbija je mogla i do ubedljivije pobede, ali nezainteresovani Kiprani su sačuvali mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kipar - Srbija (1:1) 1:3

Stadion: GSP u Nikoziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strelci: Makrides 19' - Tadić 32', 48', Basta 70'.

Kipar: Jorgalides, Haralambus, Sielis, Žunior, Nikolau, Haralambidis, Marangos, Makrides, Solomu, Hristofi, Soteriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija: Stojković, Ivanović, Tomović, Nastasić, Kolarov, Petrović, Kuzmanović, Z. Tošić, Tadić, Đuričić, Đurđić (od 46. Đorđević).

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo