Ona je jedna od rijetkih kojima se zaista treba diviti

Najtrofejnija njemačka olimpijka u povijesti s osam zlatnih medalja, 49-godišnja Brandenburžanka Birgit Fischer, počela je pripreme za olimpijske kvalifikacije u kajaku na mirnim vodama.

29.12.2011.
14:45
VOYO logo

Od petog se prosinca Fischer nalazi u Sunshine Coastu, gradu u australskoj Saveznoj državi Queensland. Otišla je onamo o svom trošku na dvoipolmjesečne fizičke pripreme koje bi je trebale učiniti spremnom za olimpijske kvalifikacije idućeg travnja u Duisburgu. Na njima želi izboriti vizu za svoje sedme olimpijske igre.

"Želim otkriti koje su mi granice. Zašto s 50 godina ne bih smjela imati ciljeve?", rekla je slavna kajakašica koja je prvo olimpijsko zlato donijela Istočnoj njemačkoj još na Olimpijskim igrama u Moskvi 1980, da zbog istočnonjemačkog bojkota Igara u Los Angelesu četiri godine kasnije nije propustila natjecanje, okitila bi se sasvim sigurno još pokojom medaljom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji olimpijski nastup imala je 2004. godine u Ateni, gdje je s 42 godine osvojila zlato postavši najstarija njemačka olimpijska pobjednica u povijesti. Zlatom iz Moskve 24 godine ranije također je i najmlađa njemačka olimpijska pobjednica u povijesti. Posljednji je, oproštajni nastup, imala na Svjetskom prvenstvu 2005. godine.

U Australiji se svakodnevno ustaje u pet ujutro, te do 19 sati navečer odrađuje četiri različita treninga: osim samog veslanja, radi i na vježbama snage, tehnike i plivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pauzi između treninga pojede, navodi njemački dnevnik Bild, odrezak klokana.

"Imam žuljeve na rukama i nogama. Na samom sam rubu snage, ali od zacrtanog ne odustajem."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od nje, trener njemačke kajakaške reprezentacije Reiner Kießler (60) skeptičan je glede natjecateljske perspektive najbolje njemačke sportašice 2004. godine, koja će u veljači proslaviti 50. rođendan.

"Birgit radi na vlastitu inicijativu. Čak i da uspije u svom cilju, to ne znači da će zadovoljiti naše kvalitativne kriterije, odnosno upasti u reprezentaciju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo