Rakitić zaludio Španjolce / 'On je najproduktivnije Barcelonino pojačanje'

Image
Foto: AP Images

'Prilagodio se u rekordnom vremenu, njegova važnost za momčad je bezgranična i postao je produžetak ideja Luisa Enriquea na terenu', napisao je kolumnist Mundo Deportiva.

24.9.2014.
11:24
AP Images
VOYO logo

Ivana Rakitića nakon četiri kola Primere katalonski mediji proglašavaju "najproduktivnijim Barceloninim ovoljetim pojačanjem".

"Prilagodio se u rekordnom vremenu, njegova važnost za momčad je bezgranična i postao je produžetak ideja Luisa Enriquea na terenu", napisao je kolumnist Mundo Deportiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nou Camp je uvijek bio slab na talentirane igrače i na one koji se žrtvuju za momčad, a Hrvat zauzima obje kategorije, mješavina je tehničkih poteza, nogometne inteligencije, klase i taktičke discipline. Nije još prošao ni rujan, a navijači su odlučili 'Raketa je naš'", nastavlja kolumnist.

Istaknuli su primjer iz 13. minute, kad je hrvatski veznjak nakon krivo dodane prekratke lopte prema Messiju, šprintao 60 metara da bi uklizao ispred druge vratnice, te spasio Claudija Brava i vodstvo Levantea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raketa je postao neupitan starter kao desni unutarnji vez u 4-3-3 te je zabetonirao nekadašnje Xavijevo mjesto.

"Rakitić će ispisati povijest u Barceloni. On je odlična Barcina kupovina", istaknuo je i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, te dodao kako ga Rakitić podsjeća na legendarnog Nijemca, Bernda Schustera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šuker je uvjeren da će Raketa zabiti između 10 i 12 golova u ovoj sezoni za Barcelonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo