'LUDNICA' U KNINU I SPLITU / Pogledajte kako hrvatski navijači slave povijesna odličja u Tokiju; 'Nitko kao Marjan iz Splita...'

Matea Jelić i Toni Kanaet članovi su splitskog taekwondo kluba Marjan

26.7.2021.
22:09
VOYO logo

Hrvatski sportaši su u ponedjeljak, 26. srpnja, na Olimpijskim igrama u Tokiju nastupili u šest sportova i osvojili dvije medalje u taekwondou: Matea Jelić je postala olimpijskom pobjednicom u kategoriji do 67 kg, a Toni Kanaet je osvojio broncu u kategoriji do 80 kg.

Image
SJAJAN DAN NAŠIH OLIMPIJACA /

Hrvatska preskočila Srbiju i Sloveniju, evo koja je u poretku osvajača medalja

Image
SJAJAN DAN NAŠIH OLIMPIJACA /

Hrvatska preskočila Srbiju i Sloveniju, evo koja je u poretku osvajača medalja

Jelić je u svom prvom olimpijskom nastupu na putu do finala svladala Haićanku Lauren Lee s 22-2, u četvrtfinalu Brazilku Milenu Titoneli s 30-9, da bi najmanje srebrno odličje osigurala 15-4 slavljem protiv Amerikanke Paige McPherson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povijesno zlato

Zlato Jelić je najveći uspjeh za hrvatski tekvondo na olimpijskim igrama. Prije nje bronce su osvajale Sandra Šarić i Martina Zubčić u Pekingu 2008. te Lucija Zaninović u Londonu 2012.

Ni sat vremena prije nego što je Jelić osvojila zlato, njen klupski kolega 25-godišnji Splićanin Toni Kanaet osvojio je bronačno odličje u kategoriji do 80 kg i postao prvi muški osvajač olimpijske medalje za Hrvatsku u tekvondou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U borbi za brončano odličje Kanaet je svladao Uzbekistanca Nikitu Rafaloviča sa 24-18. Nakon izjednačene prve runde koja je završila rezultatom 6-6, Kanaet je u drugoj stekao prednost od 15-8. Rafalovič je s dva udarca rukom početkom treće runde smanjio na 15-10, a kada je Uzbekistanac krenuo na sve ili ništa Kanaet ga je kaznio s dva udarca u tijeko i jednim u glavu kojima je osigurao pobjedu.

Navijači u euforiji

Matea Jelić je iz Knina, a Kanaet je Splićanin, a oboje su članovi splitskog taekwondo kluba Marjan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prilogu pogledajte kako su brojni navijači u Hrvatskoj proslavili njihov povijesni uspjeh u Tokiju.

Pratite Olimpijske igre na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog plana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo