NEZABORAVAN NASTUP / Prisjetite se kako je to bilo kada je Ronaldo rasturio u Atlanti 1996., a imao je i neobičan detalj na dresu koji danas posebno bode u oči

Image

Osim svog imena nije mogao nositi niti broj pod kojim se proslavio

18.7.2021.
9:55
VOYO logo

Ostalo je još samo pet dana do otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju. Jedno od zanimljivijih natjecanja koje je pred nama bit će nogometno. Na turniru će nastupiti i reprezentacija Brazila, koja se smjestila u skupini s Njemačkom, Obalom Bjelokosti i Saudijskom Arabijom.

A uoči početka natjecanja po društvenim je mrežama počela kružiti snimka nastupa legendarnog brazilskog napadača Ronalda u Atlanti 1996. godina kada je s reprezentacijom osvojio broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postao Ronaldinho

Dogodilo se to nekoliko mjeseci prije nego što je po prvi put i karijeri bio poglašen najboljih igračem na svijetu. Posebno je zanimljivo što je u Atlanti nosio dres s brojem 18 i imenom Ronaldinho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog tomu je što je Juninho Paulista nosio devetku, a branič Ronaldo Guairo je na dresu imao ime svoje ime pa legendarni napadač na koncu nosio ime koje će nekoliko godina kasnije proslaviti njegov sunarodnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta tu prigodu Ronaldinho, ili mali Ronaldo, zabio je pet golova, uključujući pobjednički protiv Nigerije koji im je osigurao prolazak skupine.

Pratite Olimpijske igre na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog plana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo