OLIMPIJSKE IGRE ODGAĐAJU SE ZA DVIJE GODINE? / Stigla reakcija na izjavu koja je podigla prašinu, evo koliko bi Japance koštao crni scenarij

Image
Foto: Pixell

Ovogodišnje OI bi se prema rasporedu trebale održati u Tokiju od 24. srpnja do 9. kolovoza

11.3.2020.
16:34
Pixell
VOYO logo

Član organizacijskoj odbora Olimpijskih igara u Tokiju HaruyukiTakahashi izjavio je za Wall Street Journal kako bi najveći sportski spektakl ove godine mogao biti prebačen za godinu ili dvije zbog širenja koronavirusa.

"Moramo se pripremiti za sve moguće scenarije. Ako se Igre ne budu mogle održati ovog ljeta, odgoda za jednu ili dvije godine bila bi najprihvatljivija", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, ubrzo je stigla reakcije predsjednika organizacijskog odbora YoshiraMorija.

"Ne postoji plan o promjeni naših planova. razgovarao sam s gospodinom Takahashijem i ispričao se. Pričao je u svoje ime", rekao je Mori na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč epidemiji koja se širi svijetom organizatori i Međunarodni olimpijski odbor poručuju kako će Igre biti otvorena kako je planirano 24. srpnja.

Prošlog tjedna japanska ministrica za Olimpijske igre SeikoHashimoto izjavila je odgovarajući na pitanja zastupnika u parlamentu kako Tokio prema ugovoru s Međunarodnim olimpijskim odborom (MOO) ima mogućnost odgađanja održavanja ovogodišnjih Igara sve do kraja godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Philip FONG / AFP / Profimedia

People wear face masks as they take pictures in front of the Olympic Rings at the Odaiba Seaside Park in Tokyo on March 6, 2020. Construction of all new permanent venues for the Tokyo 2020 Olympics and Paralympics is now complete, organisers said on March 6, as preparations continue despite worries over the new coronavirus outbreak., Image: 503808415, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line:

"U ugovoru stoji kako će se Igre održati tijekom 2020. godine. To se može tumačiti kao dozvola za odgodu iako radimo sve što možemo kako bi se one održale prema prvotnom planu", izjavila je Hashimoto.

Ovogodišnje OI bi se prema rasporedu trebale održati u Tokiju od 24. srpnja do 9. kolovoza, no širenje epidemije koronavirusa koja se pojavila u susjednoj Kini dovele su ih u opasnost iako je predsjednik MOO-a Thomas Bach nedavno izjavio kako je njegova organizacija i dalje "potpuno posvećena" planu da se Igre održe prema prvotnom planu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo kakva odgoda Igara bila bi vrlo skupa za Japan koji je u njihovo održavanje već uložio 1.35 bilijuna jena (oko 11 milijardi eura).

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo