SUDAČKI STRUČNJACI DONIJELI KONAČNU PRESUDU O DERBIJU OSIJEKA I DINAMA: / 'Dogodio se ozbiljan propust'

Image
Foto: Screenshot: HRT (emisija Stadion)

U derbiju 12. kola Prve HNL Osijek je kao domaćin svladao Dinamo sa 2-0 (0-0)

23.11.2020.
21:58
Screenshot: HRT (emisija Stadion)
VOYO logo

Sudački ekspert MarioStrahonja u HRT-ovoj emisiji Stadion prokomentirao je suđenje u 12. kolu HNL-a. Posebno je naglasak bio na susret Osijeka i Dinama, koji su Osječani dobili s 2:0. U toj utakmici Modri su tražili dva kaznena udarca, a jedan domaćini. Sudac DujeStrukan, kazao je Strahonja, nije bio na razini zadatka.

"Ovu utakmicu je trebalo puno čvršće raditi i dignuti razinu autoriteta, znamo da je sudac koji to voli elegantnije raditi, ali trebalo je to malo drukčije. Kod duela Moharramija i Bohara nije bilo ničeg za kazneni udarac jer je Bohar samo legao prema Moharramija", rekao je Strahonja, koji smatra da je DInamo trebao dobiti penal nakon udarca Petkovića i igranja rukom Jurčevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da je igrač Osijeka ostao mirno svojim tijelom vjerojatno bi ga lopta pogodila u prsa, a okretanjem je proširio svoj obujam rukom te sudac možda nije vidio, ali trebala je reagirati VAR soba jer je ovo očigledna sudačka pogreška", objasnio je Strahonja.

"Teško je javnosti objasniti zašto je došlo do pucanja veze VAR sobe i suca na terenu. Ovo je ozbiljan propust jer je evidentno da je Jurčevič igrao rukom i zaslužio žuti karton, kao i Dinamo penal. Sudac Strukan je bio upozoren od strane VAR suca Pajača, ali on je samo pokazao na korner i nije zaustavio igru iako mu je sugerirano da pričeka s nastavkom", složio se sa Strahonjom bivši nogometni sudac i kontrolor suđenja, VladoSvilokos, koji je gostovao u emisiji 'Treće poluvrijeme' na HNTV-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

21.11.2020., stadion Gradski vrt, Osijek - Hrvatski Telekom Prva liga, 12. kolo, NK Osijek - GNK Dinamo. Trener Osijeka Nenad Bjelica, trener Dinama Zoran Mamic Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Davor Javorovic/PIXSELL

Osvrnuo se Strahonja i na drugo igranje rukom u osječkom šesnaestercu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lopta je pogodila igrača u rame koji se pokušava maknuti, sudac je bio blizu i ispravnija je njegova odluka da penala nema", kazao je pa je prokomentirao suđenje Ivana Bebeka na susretu Slaven Belupa i Hajduka.

"Već kod prve upućene lopte bilo je pitanje je li se radilo o zaleđu, ali pregled je malo predugo trajao. Sviđala mi se reakcija glavnog suca koji je vidio baklje na terenu, dopustio da se akcija dovede do kraja, iz te akcije je došao i gol, a nakon pregleda snimke se utvrdilo i da nije bilo zaleđa. Odlična reakcija suca", rekao je Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo