POLJSKA OSVETA U RIJU: / Hrvatska reprezentacija šokantno ispala s Olimpijskih igara

Image
Foto: AFP, ROBERTO SCHMIDT

Hrvatska rukometna reprezentacija nije se uspjela plasirati u polufinale Olimpijskih igara u Rio de Janeiru.

18.8.2016.
3:02
AFP, ROBERTO SCHMIDT
VOYO logo

HRVATSKA - POLJSKA 27:30 (14:18)

HRVATSKA: Brozović 1, Čupić 7, Duvnjak 5, Gojun, Horvat, Karačić, Kopljar 1, Kozina, Mamić 1, Pešić, Slišković 1, Stepančić 7, Stevanović, Štrlek 4.

IZBORNIK: Željko Babić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POLJSKA: Bielecki 11, Daszek 4, Jachlewski 1, B. Jurecki 1, M. Jurecki, Jurkiewicz 2, Krajewski, Kus, Lijewski 8, Syprzak 2, Szmal, Szyba, Wisniewski 1, Wyszomirski.

IZBORNIK: Talant Dujšabejev

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Bolja od Hrvatske bila je Poljska rezultatom 30:27 (18:14)). Tako su se Poljaci osvetili Kaubojima za onaj šokantni poraz s Europskog prvenstva ove zime koji se dogodio u Krakowu, a u kojem su bili poniženi od Hrvatske s čak 14 golova razlike (37-23) u odlučujućoj utakmici za prolazak u polufinale spomenutog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključni trenutak dogodio se u 28. minuti susreta

Ključni trenutak dogodio se u 28. minuti utakmice kad je vratar Poljske Wyszomirski obranio udarac s nekih 11 metara Domagoja Duvnjaka, a već u sljedećem napadu Jakov Gojun udario je Bieleckog i dobio crveni karton. Odmah potom, Poljaci su zabili za 28-26, a trenutak poslije i za 29:26 i stvar je bila riješena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je podbacila prvenstveno u fazi obrane, te tako nisu uspjeli oploditi velike pobjede protiv Danske (27-24) i Francuske (29-28) u skupini. Poljska, s druge strane, odigrala je možda i najbolju utakmicu do sad na olimpijskom turniru.

ZAVLADALA VELIKA TUGA: Igrači Hrvatske su pored novinara prolazili u velikoj tišini

Hrvatska imala +2

Od samog početka utakmice dalo se naslutiti kako će ova utakmica biti neizvjesna, igralo se gol za gol sve do 18. minute kada je Duvnjak golom iz protunapada prvi put doveo Hrvatsku u vodstvo od dva gola razlike (11-9).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serija Poljaka 6-0

Nažalost, tada naši igrači nisu uspjeli iskoristiti nekoliko napada za povećanje prednosti na tri razlike, razbranio se drugi poljski vratar Wyszomirski, a zatim su i Poljaci počeli pogađati iz svih pozicija, pa su serijom 6-0 u 24. minuti poveli s 15-11.

Image

Dvije minute prije odlaska na odmor bilo je i pet razlike za Poljsku (18-13). Čupić je uspio smanjiti na 18-14, a Duvnjakov udarac u posljednjoj sekundi za smanjenje na 18-15 zaustavila je vratnica. Kauboji su pognutih glava napustili parket, vidjeli se već tad da stvari ne idu u željenom smjeru za naše rukometaše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljaci u nastavku otišli i na +6

Nastavak je počeo još lošije za Hrvatsku, Poljaci su otišli na šest razlike (20-14), a Horvat je pri tom rezultatu promašio i sedmerac pa se činilo kako će Poljska lako do pobjede. Ipak, kod rezultata 21-16 za Poljsku uslijedila je serija Hrvatske 4-0, pogotke su postizali Kopljar, Duvnjak, Slišković i Štrlek, a s tri obrane pridonio je i Stevanović.

Jurecki držao Poljsku u prednosti

No, da ne dođe do potpunog preokreta pobrinuo se Karol Jurecki koji je sam svojim golovima držao Poljsku u prednosti. Ipak, nakon jedne greške Poljaka u trenucima kada su bili bez golmana Štrlek je u 52. minuti pogodio praznu mrežu za 25-25, a neodlučeno je bilo sve do četiri minute prije kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Tada su se ključnim pokazali grubi prekršaji za isključenja Stepančića i Gojuna zbog kojih je Hrvatska završnicu odigrala s igračem manje na terenu. Poljaci su tu situaciju iskoristili, zabili tri gola i pobjegli na nedostižnih 29-26 minutu prije kraja.

Vrijedi spomenuti kako su Hrvatsku do poravnjanja rezultata predvodila krila s kojih kao da je naša reprezentacija u drugom dijelu u pojedinim trenucima jedino i mogla zabiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stepančić i Čupić predvodili Kauboje, K. Bielecki briljirao za Poljsku

Po sedam golova za Hrvatsku postigli su Luka Stepančić i Ivan Čupić, dok je kod Poljske briljirao Karol Bielecki sa 12 pogodaka. Uz bombardera Bieleckog kojeg će naši rukometaši još dugo pamtiti, na vratima Poljske briljirao je Pitor Wyszomirski. Čovjek je branio čuda i na kraju upisao 15 obrana.

Hrvatska će tako ostati na tri osvojene olimpijske medalje u rukometu, zlatima iz Atlante 1996. i Atene 2004., te bronci iz Londona 2012., dok će Poljska u borbu za medalje. U petak će u polufinalu igrati protiv Danske, dok će se u drugom polufinalu sastati Francuska i Njemačka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Rezultati četvrtfinalnih utakmica olimpijskog turnira rukometaša u Rio de Janeiru:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka - Katar 34-22

Francuska - Brazil 34-27

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danska - Slovenija 37-30

HRVATSKA - Poljska 27-30

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parovi polufinala - 19. kolovoza

Njemačka - Francuska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danska - Poljska

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo