ENERGIČNI ŠPACO / Odradio prvi trening: 'Godine nisu važne, treba podučiti mlade'

'Ja se neću mjesecima prilagođavati, mi počinjemo igrati odmah', oštro je nastupio legendarni Špaco na svom prvom treningu Hajduka u četvrtom mandatu. Hajduku Špacina energija treba, već sutra ih čeka Lokomotiva protiv koje brane treće mjesto ljestvice.

20.2.2015.
20:33
VOYO logo

Preuzeo je StankoPoklepović konce i počeo jako.

"Nećemo se mi prilagođavati misec dana. Nego ćemo odmah sutra probati ostvariti igru koju moramo ostvariti", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čvrsto u svojoj četvrtoj avanturi u Hajduku. To je ono što Bilima treba, jer u drugom mandatu Špaco je došao do naslova prvaka, u trećem do Europske lige. Pa iako sad ciljevi nisu tako visoki, promjene se već vide.

"Nećemo mi 'dat ćemo sve od sebe' pa 'oni imaju karakter'. Nema to veze s nogometom, to su prazne izjave. Dakle treba raditi", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To što je Špaco dobio priliku raditi, drago je i Splićanima. No, tužno im je to što je klub preko zime prodao trojicu važnih igrača. Ali Špaco je mladim kadrom zadovoljan.

"On sigurno ne može u ovom trenutku dati sve što bi trebalo, ali je on sigurno u stanju u jako kratkom vremenu dostizati svoju vrijednost. A ona je jako velika, tek su na početku. To su mladi dečki i njihova vrijednost može narasti na onu koja je na tržištu interesantna", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlada momčad, iskusni trener. Kombinacija koja lovi pobjede. Njemu godine nisu problem.

"Je da su godine, to je. I treba pustiti mlađe. Ali mlađi trebaju prvo da nauče. Ja sam imao možda priliku da naučim to u svoje vrijeme kad sam bio mlad, ja sam imao i Kaliternu, Ivića i Lučicu i šta ja znam, ne znam koga sve. Pa sam mogao pokupiti određena znanja. Tako će i ovi mladići sa mnom koji sada rade", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi ispit Špaco ima već sutra protiv Lokomotive. Bit će to borba i za treće mjesto.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo