Za njih ste prije godinu dana jedva čuli, a danas...

Za neke od ovih sportaša su bolji poznavatelji prilika znali prije početka godine, neki su izronili iz anonimnosti, a zajedničko im je to što su u 2012.

25.12.2012.
11:20
VOYO logo

1. Alen Halilović

Za plavokosog dječaka su zagrebački nogometni 'kibici' znali i ranije jer su ga gledali kako igra u mlađim kategorijama Dinama, no može se reći da je 2012. godina bila njegova.

Šesnaestogodišnji 'novi Modrić' je u protekloj godini upao u prvu momčad Dinama, postao najmlađi debitant i strijelac u povijesti hrvatskog prvenstva, najmlađi igrač u derbiju Dinama i Hajduka te najmlađi nogometaš Modrih koji je ikada zaigrao u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za njega se interesiraju ponajveći svjetski klubovi i ako ga zaobiđu ozljede, velika karijera mu je zajamčena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Ye Shiwen

Kineska šesnaestogodišnja plivačka senzacija bila je jedna od glavnih priča Olimpijskih igara u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvojila je zlatne medalje na 200 i 400 metara, postavila svjetski i olimpijski rekord te ostavila veliki dio sportskog svijeta u čudu. Mnogi su posumnjali u njene plivačke podvige jer je u završnicama utrka imala čak bolje vrijeme i od 'američkog kralja' Ryana Lochtea optuživši je za uzimanje nedozvoljenih sredstava.

3. Antonija Mišura

Košarkašica Šibenika i hrvatske reprezentacije je i prije početka Olimpijskih igara došla u centar pažnje zbog svoje ljepote.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svijet ju je upoznao nakon što je američki košarkaš Nate Robinson na svom Twitter profilu objavio da je Antonija najljepša žena koja je obula tenisice. Potom su se za nju 'zapalili' razni američki mediji, a jedan ju je uvrstio među 100 najljepših žena na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Jeremy Lin

Kineski košarkaš je početkom veljače doslovno preko noći postao glavna sportska vijest u SAD-u. U dvoboju svojih New York Knicksa protiv New Jersey Netsa je ubacio 25 koševa, a to mu je bila prva od šest uzastopnih utakmica u kojima je zabio 20 ili više poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Linsenity je rezultirao njegovim novim ugovorom koji su mu ponudili Houston Rocketsi te je za trogodišnju vjernost klubu dobio 25 milijuna dolara. Nije loše za 24-godišnjeg mladića koji je donedavno spavao kod prijatelja na kauču.

5. Ronda Rousey

Dvadesetpetogodišnja atraktivna djevojka iz Kalifornije nova je miljenica predsjednika UFC-a Danea Whitea koji tvrdi da ćemo o njoj tek slušati i čitati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta je fighterica u studenom 2012. godine potpisala ugovor s najjačom MMA organizacijom kao prva djevojka kojoj je to uspjelo, a na UFC-u 157 će biti jedna od glavnih zvijezda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Giovanni Cernogoraz

'Sam svoj majstor' iz Novigrada uljepšao je nastup hrvatskih sportaša na Olimpijskim igrama osvojivši zlatnu medalju u disciplini trap.

Nakon što je osvojio najsjajnije odličje nije ga dugo slavio po Londonu, već je požurio kući pomoći ocu u restoranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nitko od mojih nije mogao doći jer je sezona, restoran nam radi, zato i ja žurim kući. Čak mi ni trener nije mogao doći jer na pet strijelaca ima tri trenera. Nadam se da bih mogao dobiti posao u vojsci ili policiji, kao što su to dobili neki drugi vrhunski sportaši prije mene', izjavio je nakon osvajanja zlatne medalje Giovanni Cernogoraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. Jonathan Quick

U velikom pohodu hokejaša LA Kingsa na naslov prvaka NHL-a briljirao je 26-godišnji vratar Jonathan Quick. Za svoje sjajne nastupe je nagrađen i naslovom MVP igrača doigravanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8. Gabrielle Douglas

Sedamnaestogodišnja američka gimnastičarka je na OI u Londonu osvojila zlato u pojedinačnoj i momčadskoj konkurenciji i postala prva Amerikanka kojoj je to uspjelo. Također, prva je afroamerička gimnastičarka u olimpijskoj povijesti koja je postala najbolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9. Anthony Davis

U svojoj jedinoj sezoni sveučilišne košarke Davis je pomogao Kentuckyju da osvoji naslov prvaka te je kao prvi pick na draftu s nepunih 20 godina potpisao za NBA momčad New Orleans Hornets.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10. Marcel Hirscher

Austrijski skijaš definitivno je napravio pravi podvig u 2012. godini. Od mladog i talentiranog tinejdžera, koji je 2011. slomio gležanj i prerano završio sezonu, postao je pravi hit Svjetskog kupa. Pomrsio je račune svim konkurentima među kojima se, naravno, našao i Ivica Kostelić i na sveopće iznenađenje 'razvalio' osvojivši Veliki kristalni globus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U početku svog pohoda na Svjetski kup slavio je i na zagrebačkoj Snježnoj kraljici.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo