Obradović i Vraneš ostaju selektori

Selektori teniskih reprezentacija Srbije dobili nove četvorogodišnje mandate, odlučio je TSS

8.1.2013.
16:16
VOYO logo

Na sednici Komisije Teniskog saveza Srbije doneta je odluka da se za novi četvorogidišnji olimpijski ciklus ponovo izaberu dosadašnji selektori, pa će tako Bogdan Obradović voditi mušku selekciju kroz Dejvis kup, a Dejan Vraneš žensku u Fed kupu.

Komisija je radila u sastavu Toplica Spasojević, predsednik Upravnog odbora TSS, Radmilo Armenulić, profesor i počasni član TSS, i Aleksandar Bolić, sportski direktor TSS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takođe, radu komisije prisustvovali su još Dušan Orlandić, direktor TSS, i Čedomir Šoškić, menadžer TSS.

Kandidaturu za mesto selektora Dejvis kup ekipe, pored Obradovića, podneli su još nekadašnji selektor Goran Bubanj i Roman Savočkin, dok su za mesto selektora Fed kup tima, pored Vraneša, konkurisala još tri kandidata: Roman Savočkin, Srđan Dašković i Petar Popović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na osnovu kompletno prispelih dokumentacija Komisija je konstatovala da svi kandidati ispunjavaju uslove Konkursa, ali da su reference dvojice dosadašnjih selektora iznad onih koje su podneli ostali kandidati.

Obradović je 2010. godine osvojio Dejvis kup, dok je Vraneš na kraju prošle godine igrao u finalu Fed kupa, a uz to je proglašen od strane TSS za trenera godine. Ovo su bili dovoljni argumenti da se Komisija odluči za pomenute kanididate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo