KOMEMORACIJA U MAKSIMIRU / Obitelj i suigrači se oprostili od Ivana Turine

Obitelj, prijatelji, suigrači i brojni poznanici oprostili su se od vratara koji je preminuo u 33. godini od zatajenja srca, u snu.

17.5.2013.
11:26
VOYO logo

ZAGREB - Obitelj, rodbina, prijatelji, suigrači iz Dinama i švedskog AIK-a te navijači i brojni poštovatelji oprostili su se danas na komemoraciji na stadionu u Maksimiru od IvanaTurine (32) koji je 2. svibnja preminuo od zatajenja srca u svom stanu u Stockholmu.

Biranim riječima o bivšem golmanu i dobrom duhu momčadi Ivanu Turini govorio je predsjednik kluba MirkoBarišić, a od najboljeg prijatelja u svlačionici i bivšeg suigrača oprostio se Jerko Leko koji je odlučio do kraja karijere nositi dres s brojem 27 koji je Turina nosio u AIK-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Turina rođen je 3. listopada 1980. godine u Zagrebu. Nogometnu karijeru započeo je u Dinamovim mlađim uzrastima, a u ljeto 1998. godine potpisao je prvi profesionalnu ugovor.

Nakon boravka na posudbama u Croatiji iz Sesveta, Kamen Ingradu, Osijeku i Dubravi, Turina se u ljeto 2003. vratio u Dinamo gdje je nekoliko sezona bio prvi vratar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ljeto 2007. godine otišao je u grčki Xanthi, nakon čega odlazi u poljski Lech iz Poznanja. Nakon kratkog povratka u Dinamo, u svibnju 2010. Turina je otišao u AIK iz Stockholma čije je boje branio do 2. svibnja 2013. godine.

Ivan Turina je branio za sve mlađe uzraste hrvatske reprezentacije, a za najbolju vrstu odigrao je jednu utakmicu, i to 1. veljače 2006. godine protiv Hong Konga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji ispraćaj i pogreb Ivana Turine održan je danas poslijepodne na zagrebačkom groblju Miroševac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo