SNAŽAN ANGAŽMAN POLICIJE / Obavljat će se detaljan pregled svakog navijača

Image
Foto: Pixsell

Angažirane snage policije su manje nego kad su igrale Hrvatska i Engleska za EP 2008. i nešto veće nego kad igraju Dinamo i Hajduk.

20.3.2013.
14:03
Pixsell
VOYO logo

Ovo je utakmica visokog rizika te će policija poduzeti niz mjera. Ulazi na stadion Maksimir otvaraju se već od 15 sati. Na stadion se neće moći ući s kišobranima, upaljačima, ruksacima, bocama, a obavljat će se detaljan pregled svakog navijača.

Vršit će se snimanje i fotografiranja svih navijača na prilazima stadionu. Mole se građani da se pridržavaju svih uputa i da što ranije dođu na stadion. Ljudi koji ne idu na utakmicu, neka izbjegavaju prilaze stadionu i fan zoni na Jelačić placu.

MUP RH i MUP Srbije obavili su sastanke još ranije. Personalizirane ulaznice pomoći će da se ne distribuiraju prema evidentiranim osobama. 102 osobe imaju zabranu dolaska na utakmicu, a policija će provjeravati drže li se one spomenutih mjera. U suradnji s HNS-om vršene su provjere vlasnika ulaznica, a 51 ulaznica je naknadno poništena jer se utvrdilo da su kupici iz kategorije koja nema pravo dolaska na stadion zbog kršenja zakona o sprečavanju nereda na stadionima. Posebna pozornost bit će usmjerena na preprodavače.

Angažirane snage policije su manje nego kad su igrale Hrvatska i Engleska za EP 2008., nešto veće nego kad igraju Dinamo i Hajduk. Troškovi policijskog osiguranja već su se popeli na 700 tisuća kuna.

Među navijače bit će ubačeni policajci u civilu koji su specijalizirani za navijačku problematiku i bit ce spremni dojavljivati što se događa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo