ZADAR 'IZVISIO' / Novi preokret: Jadranski derbi ipak u Dugopolju!

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Derbi 11. kola Prve HNL između Hajduka i Rijeke u nedjelju ipak će se igrati na stadionu Hrvatski vitezovi u Dugopolju, a ne u Zadru, objavljeno je na web-stranici splitskog kluba.

1.10.2014.
16:58
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

SPLIT - Derbi-susret 11. kola Prve HNL između Hajduka i Rijeke u nedjelju ipak će se igrati na stadionu Hrvatski vitezovi u Dugopolju, a ne u Zadru, objavljeno je na web-stranici splitskog kluba.

Nakon što Natjecateljska komisija Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) nije odobrila odgodu utakmice 11. kola Prve HNL između Hajduka i Rijeke zbog toga što još nisu završeni radovi na zamjeni travnjaka na stadionu Poljud, splitski je prvoligaš je prvotno objavio da će se susret odigrati u nedjelju u na zadarskom stadionu Stanovi. Ipak, u srijedu je predsjednik Hajduka MarinBrbić priopćio da će se Jadranski derbi ipak igrati u Dugopolju pokraj Splita zbog sigurnosnih razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija uprava u Zadru nije dala suglasnost za odigravanje zbog sigurnosnih razloga. Nadam se samo da ćemo uspjeti pomaknuti i termin na 16 sati kako bi izjegli troškove rasvjete", kazao je Brbić.

Nedugo nakon Brbićeve izjave stigla je i potvrda promjene termina od Udruge klubova Prve HNL, te će se utakmica sigurno igrati u 16, a ne u 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HNK Hajduk od PU Zadarske nije dobio dozvolu za odigravanje utakmice u Zadru pa je nakon toga prijavio odigravanje utakmice u Dugopolju na stadionu Hrvatskih vitezova za koji, uz stadion Poljud, ima licencu za tekuće prvenstvo. Kako zbog visokog rizika utakmice i manjkavosti u infrastrukturi stadiona za odigravanje takvih utakmica treba poduzeti niz priprema i mjera za uspješnu organizaciju utakmice, a rok je bitno skraćen u odnosu na uobičajenu proceduru, HNK Hajduk je dobio dozvolu od nadležnih organa za igranje u dnevnom terminu.Kako bi se mogla izvršiti obveza prema ugovornom partneru za TV prava MAXtv Prve lige, na osnovu obavljenih konzultacija te uz razumijevanje i suglasnost GNK Dinamo, utakmica Hajduk-Rijeka odigrat će se s početkom u 16 sati dok će se utakmica Dinamo-Lokomotiva, umjesto u 16 sati, odigrati u redovitom večernjem TV terminu u 19 sati", stoji u priopćenju Udruge Prve HNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo