hrvatski hram starina / Nova zagrebačka atrakcija: Otvoren muzej automobila

Image

Muzej automobila Ferdinanda Budickog otvoren je u četvrtak u Zagrebu, a prve posjetitelje dočekao je temeljito uređeni prostor nekadašnje tvornice Puto koji ne skriva potencijal da postane hrvatski hram zaljubljenika u starine.

6.7.2013.
7:42
VOYO logo

Ovaj muzej biti će značajan za Grad Zagreb i Hrvatsku jer će osim svojih osnovnih izložaka: starodobnih automobila, motora i bicikala u prostoru održavati mnogobrojne tematske izložbe fotografija, tehničke radionice, predavanja i tribine, restauracije, projekcije filmova te druge manifestacije koje su povezane sa predstavljanjem, učenjem i promoviranjem 115 godina automobilističke kulture u Zagrebu i Hrvatskoj.

Kulturni identitet Hrvatske na početku prošlog stoljeća kroz automobilističku kulturu prezentiranu u Muzeju automobila F. Budicki morao bi predstavljati turističku atrakciju i pružiti novi pogled na grad koji je od početka motorizacije bio dio razvijenog europskog društva i svih društvenih tokova koji su proizašli iz novog poretka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poseban naglasak bit će na radu s učenicima osnovnih i srednjih škola koje će kroz metodičke radionice prilagođene različitim uzrastima, te zabavu i igru spoznati jedan egzotičan dio gradske i nacionalne povijesti. Od tematskih izložbi već sad je najavljeno kako će se od rujna do studenog održati izložba prigodom obilježavanja 65 godina Spačeka, a zatim slijedi izložba obilježavanja 75 godina legendarne Volkswagenove Bube.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo