Od Japana do Frankfurta / Nova Mazda kreće na 15.000 km dugu avanturu

Image

Mazdin najnoviji kompaktni automobil kreće na 15.000 km dugu avanturu od tvornice u Hirošimi do auto salona u Frankfurtu.

6.8.2013.
7:41
VOYO logo

Da bi dokazala koliko je uistinu dobra, Mazda je ponudila osam svojih novih kompaktnih kombilimuzina za prilično nekonvencionalan izazov – vožnju dugu 15.000 km izravno iz tvornice u Hirošimi sve do Međunarodnog salona automobila (IAA) u Frankfurtu.

"Mazda Route3 - Hiroshima to Frankfurtskoj Challenger Tour 2013" obuhvaća devet vremenskih zona, preko cijele Rusije, najveće zemlje na svjetu, a na kraju prelazak Bjelorusije i Poljske. Automobili će stići u Frankfurt 7. rujna, neposredno prije nego što IAA otvori svoja vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je treći put da Mazdini modeli sudjeluju u takvim ekstremnim poduhvatima. Godine 1977. njemački novinari vozili su dvije prethodnice Mazde3, Mazde 323, od Japana do Frankfurta. Ekspedicija je uspješno ponovljena 1990., ovaj put sa četiri Mazde 626, koje su prešle cijeli bivši Sovjetski Savez. Sada je sve spremno da najnapredniji Mazdin kompaktni automobil do sada, nova Mazda3, krene stazama uspjeha svojih prethodnika.

Nakon prelaska Japanskog mora brodom, glavni kopneni dio Mazdinog trećeg testa izdržljivost počinje prvih dana kolovoza u Vladivostoku, glavnoj ruskoj luci na Tihom oceanu. Tura je podijeljena u sedam etapa prosječne dužine nešto veće od 2.100 km, od kojih će svaka trajati između tri i šest dana. Suvišno je reći da bi svaka od etapa onima za upravljačem – novinarima, blogerima i Mazdinim entuzijastima iz raznih dijelova svijeta – trebala pružiti brojne prilike za upoznavanje s novom Mazdom3 u najrazličitijim uvjetima. Također, svi oni susrest će se tijekom puta s brojnim različitim kulturama i običajima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi automobili imat će ispod prednjeg poklopca SKYACTIV-G120 benzinski motor, zajedno s preciznim i brzim novim 6-stupanjskim SKYACTIV-MT ručnim mjenjačem. Zabava neće prestati ni nakon dolaska u Frankfurtu, gdje će posjetiteljima IAA, tijekom sajamske premijere Mazdinog novog kompakta, biti ponuđen niz aktivnosti na posebnom otvorenom izložbenom prostoru.

Od fantastičnog "KODO - duša pokreta" vanjskog dizajna, do napredne lagane SKYACTIV tehnologije i potpuno iznova osmišljene unutrašnjosti, nova Mazda3 je – izazivajući konvencionalno – izrađena kako bi premašila očekivanja. Ističući tradicionalne Mazdine vrline, to donosi beskompromisnu upravljivost, sigurnost i kvalitetu izrade. Na raspolaganju je izbor između tri SKYACTIV-G benzinska motora i jednog SKYACTIV-D dizelaša, pri čemu svi nude kombinaciju performansi i potrošnje goriva, koja bi novu Mazdu3 trebala postaviti u sam vrh europskog C-segmenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo