Nova bruka: Dvije vrhunske sportašice pale na doping testu!

5.10.2013.
12:55
VOYO logo

Golovkina je pala na testu provedenom 17. srpnja, a bila je pozitivna na supstancu iz skupine anaboličkih steroida. Suspenzija joj traje do 1. kolovoza 2015. godine.

Najveći je uspjeh u karijeri Golovkina postigla na lanjskom Europskom prvenstvu u Helsinkiju, osvojivši zlatnu medalju. Na Olimpijskim igrama u Londonu nekoliko tjedana kasnije zauzela je deveto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je Ruskinja pala jer je varalica, američka bacačica kugle Jillian Camarena-Williams suspendirana je na šest mjeseci nakon pada na doping-testu do kojeg je došlo jer je 31-godišnja atletičarka željela ostati trudna. Brončana sa Svjetskog prvenstva 2011. u Daeguu bila je pozitivna na zabranjeni hormon klomifen. Radi se zapravo o lijeku koji koriste žene koje imaju problema sa zatrudnjivanjem.

Bila je pozitivna na testu provedenom 1. srpnja, a naknadno je objasnila da je u lipnju, s obzirom da se nije mogla natjecati zbog ozljede, odlučila sa suprugom raditi na proširenju obitelji. U Američkoj antidopinškoj agenciji (USADA) su prihvatili njezino objašnjenje i zato su je kaznili samo sa šestomjesečnom suspenzijom koja istječe 1. siječnja sljedeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo